‘Nokia komt op 5 december met aankondiging van eigen Smart TV’

In een ver verleden had Nokia ook televisiemodellen uitgebracht. Nu lijkt het erop dat Nokia opnieuw televisies wil uitbrengen; te beginnen met de aankondiging van een Smart TV op 5 december.

Nokia met eigen Smart TV?

Nokia zou van plan zijn om een eigen Smart TV te presenteren. Hiervoor kiest de fabrikant de datum 5 december uit. Het was al bekend dat het merk op deze datum een aankondiging zou houden, maar het blijft onduidelijk wat we precies daar te zien krijgen. Er gaan namelijk berichten rond over een nieuwe smartphone. Echter zou Nokia ook van plan zijn om een Smart TV aan te kondigen. Het merk zou dit al bevestigd hebben.

Toch hoeven we niet gelijk voor de buis gekluisterd te zitten om de aankondiging te volgen. Het is waarschijnlijk wat minder spectaculair voor ons. Het is namelijk het geval dat de grote retailer Flipkart in India de rechten heeft verkregen om een televisie met de merknaam Nokia uit te brengen. Flipkart zal alles rondom de televisie regelen; inclusief de marketing en distributie. Dus los van dat er een naam ‘Nokia’ op staat, heeft het weinig met Nokia van doen. OnePlus lanceerde onlangs de OnePlus TV, welke wel volledig zelf door het merk gerealiseerd wordt.

Over de Nokia Smart TV zijn wel wat details bekend gemaakt. Zo zal het een 4K-televisie zijn met een beeldgrootte van 55 inch. Het modelnummer luidt 55CAUHDDN en hij zal beschikken over speakers van JBL Audio. Vanuit de doos draait het apparaat op Android TV, gebaseerd op Android 9 Pie, waarbij gebruikers ook aan de slag kunnen met de toegang tot de Play Store.

We achten de kans nog steeds aannemelijk dat Nokia op 5 december een nieuwe smartphone presenteert. Zodra hierover meer bekend is, houden we je daarover natuurlijk op de hoogte!

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel