Nokia presenteert haar eerste Smart TV met Android

Volgende week ligt (of staat) de nieuwe Smart TV van Nokia in de winkel. Tijdens een aankondiging heeft de fabrikant het apparaat aangekondigd.

Nokia met Smart TV

In een ver verleden werden er al beeldbuizen op de markt gebracht door Nokia, maar die tijd is al lang verleden tijd. Waar eerder OnePlus de eigen OnePlus TV uitbracht begint nu ook Nokia hiermee. Op een event in India heeft de fabrikant de Nokia Smart TV uitgebracht. Dit is een televisie met een beeldgrootte van 55 inch, een maximale helderheid van 500 cd/m2 en een contrastratio van 1200:1.

Nokia voorziet de beeldbuis van Android TV, gebaseerd op Android 9 Pie. Daarbij is er een quad-core 1 GHz processor en vind je er tweemaal 24W speakers van JBL. Hoewel het apparaat door Nokia is aangekondigd, is voornamelijk de Indiase webwinkel Flipkart verantwoordelijk voor de televisie. Dit betekent dan ook dat de televisie naar alle waarschijnlijkheid alleen in India verkocht wordt. De televisie kost omgerekend zo’n 531 euro. Vanaf volgende week is hij daar verkrijgbaar.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel