Nokia 6.1 en Nokia 9 PureView krijgen beveiligingsupdate juni 2019

HMD Global heeft de updatemachine op volle toeren draaien. Zojuist is in Nederland de update van juni vrijgegeven voor enkele modellen. Het gaat in ieder geval om de Nokia 6.1 en Nokia 9 PureView.

Nokia 6.1: juni-patch

In de laatste week van juni heeft Nokia voor twee toestellen nog een nieuwe update klaarstaan. DroidApp-lezer Wim laat ons weten dat beveiligingsupdate juni 2019 vanaf nu uitgerold wordt voor de Nokia 6.1, ook wel bekend als de Nokia 6 (2018). Deze smartphone valt onder het Android One-programma en kan vanaf release drie jaar lang maandelijks security-patches verwachten. Ditzelfde geldt ook voor de Nokia 9 PureView, de smartphone met vijf camera’s, waarvoor de update is verschenen.

Nokia 6.1 beveiligingsupdate juni 2019

De update voor de Nokia 6.1 heeft een flinke omvang. Deze is namelijk 308,3 MB groot en brengt naast de beveiligingsupdate nog meer. Hoewel de changelog vrij leeg is, meldt het wel dat er verbeterde systeemstabiliteit is en verbeteringen in de gebruikersinterface zijn doorgevoerd. Vanwege de grootte is het vermoeden dat er onder de motorkap een reeks verbeteringen zijn doorgevoerd.

Vanaf nu wordt beveiligingsupdate juni 2019 uitgerold. Zolang deze beschikbaar is voor je device, krijg je hiervan een melding op je toestel. Eventueel kun je handmatig controleren op updates via instellingen > systeem > software-update.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel