Nokia 7.1 krijgt bij sommigen geen updates: dit is de oplossing

Gebruikers van de Nokia 7.1 lijken problemen te ondervinden met het krijgen van updates. Voornamelijk Vodafone-klanten met een Nokia 7.1 lijken gedupeerd te worden. Inventarisatie door DroidApp levert nu een oplossing op.

Updates op Nokia 7.1

De Nokia 7.1 is een betaalbare, interessante smartphone welke voorzien is van goede specificaties tegen een vriendelijke prijs. De fabrikant rolt braaf iedere maand een beveiligingsupdate uit en eerder al de update naar Android Pie. Toch lijken deze nieuwe updates niet bij iedereen aan te komen. Meerdere gebruikers hebben zich bij DroidApp gemeld met het probleem, dat hun Nokia 7.1 geen update krijgt, bijvoorbeeld de update naar Android 9 Pie.

Nokia 7.1 updates

Het probleem lijkt voornamelijk voor te komen bij gebruikers die een Vodafone-simkaart gebruiken in hun toestel. Wat precies de oorzaak is van het niet ontvangen van updates, is niet helemaal duidelijk. Wel hebben we een oplossing voor je gevonden.

De stappen die je uit moet voeren zijn heel simpel, en hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

  • Zet de smartphone uit
  • Verwijder de Vodafone-simkaart uit het toestel
  • Stop een simkaart van een andere provider in het toestel
    • Bij sommigen zou het ook werken door het toestel zonder simkaart in te schakelen
  • Zet je Nokia 7.1 weer aan
  • Bij degenen waar wij deze oplossing hebben aangeboden, lijkt het nu verholpen te zijn. De update naar bijvoorbeeld Android 9 Pie kan vrijwel direct geïnstalleerd worden, zo bevestigen meerdere lezers aan DroidApp. Eventueel kun je via systeem-instellingen handmatig controleren op updates. Laat tijdens het updaten de andere simkaart in het toestel zitten!

We hopen dat deze oplossing ook voor jou heeft geholpen!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel