Nokia brengt eigen launcher uit voor Android onder de naam Z Launcher

Nokia heeft voor Android een eigen launcher uitgebracht. Z Launcher letters te tekenen op het scherm en past zich aan, aan de gebruiker. Nokia’s Z Launcher wil met de nieuwe launcher het starten van apps sneller laten verlopen.

Toch wel onverwacht heeft Nokia een eigen launcher uitgebracht voor het Google Android-besturingssysteem. Hoewel de launcher in beta-fase bevindt is de applicatie voor eigenlijk iedereen wel te downloaden. Door je aan te melden via de website van Z Launcher kan de APK gedownload worden waarna de applicatie te gebruiken is.

Nokia Z Launcher

Z Launcher is door een deel van Nokia ontwikkelt, dat niet door Microsoft is overgenomen. Microsoft nam onlangs het Finse Nokia over. Z Launcher werkt vrij eenvoudig. In de applicatie kan er door letters te schrijven op het startscherm een overzicht weergegeven worden met apps. De apps die dan getoond worden beginnen met de geschreven letter. Niet alleen applicaties worden dan weergegeven, ook contacten en websites die eerder bezocht zijn.

Nokia Z Launcher

Nokia ZLauncher past zich aan aan de gebruiker. Applicaties die je vaak gebruikt komen eerder in beeld, dan apps die amper gebruikt worden. Ook worden op verschillende momenten van de dag, andere applicaties weergegeven. Hiervoor moet de applicatie wel een beetje je gedrag kennen.

Nokia Z Launcher

Het dock onder in beeld is zover wij konden merken niet aanpasbaar met applicaties, waardoor bij ons vreemd genoeg de Google Chromecast onder in beeld komt. Nokia heeft ZLauncher verder uitgerust met een app-drawer waardoor er toch een soort van menu verschijnt.

Nokia Z Launcher

De beta-fase van Z Launcher is inmiddels begonnen voor een gelimiteerd aantal gebruikers. Het is niet bekend hoeveel mensen er deel kunnen nemen aan de beta-versie van Nokia Z Launcher. Omdat de website van Nokia Z Launcher gisteren al lange tijd overbelast was, hebben we voor je het APK-bestand van Z Launcher, waarmee je de applicatie ook alvast kan gebruiken, zonder registratie.

Door onbekende reden werkt de applicatie overigens niet op toestellen voorzien van root.

DroidApp.nl is niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen die ontstaan zijn na het installeren van dit APK-bestand.

Lees ook

Reageer op dit artikel