Nokia X6 wordt internationaal uitgebracht als Nokia 6.1 Plus

HMD Global heeft ervoor gekozen de X-serie vooralsnog niet internationaal uit te rollen. In plaats daarvan gaat het met de toevoeging Plus werken. De Nokia X6 die eerder in China aangekondigd werd wordt internationaal op de markt gebracht onder de naam Nokia 6.1 Plus.

Nokia X6 als Nokia 6.1 Plus

De Nokia X5 zit nog vers in het geheugen, deze werd afgelopen woensdag aangekondigd in China. De van oorsprong Finse fabrikant kwam eerder al met de aankondiging van de Nokia X6. Deze smartphone was de eerste Nokia met een notch. De berichten over een internationale beschikbaarheid doken al snel op, zo lekte onder andere al een Europese handleiding voor de telefoon.

Nokia 6.1 Plus

Nu heeft HMD Global de eerste stap gezet naar een internationale uitrol van de nieuwe smartphone. De Nokia X6 zal in andere landen uitgebracht worden als Nokia 6.1 Plus. De smartphone biedt verder exact dezelfde specificaties en mogelijkheden als de Chinese variant, waarbij het internationale model de beschikking krijgt over Android One.

Nokia zal de Nokia 6.1 Plus als eerst uitbrengen in Hong Kong. Daar kost het toestel omgerekend zo’n 250 euro. De kans is aanwezig dat de Nokia 6.1 Plus ook in Nederland beschikbaar zal komen, maar hierover ontbreekt nog informatie. We verwachten zelf dat de telefoon voor een prijs tussen de 299 en 350 euro op de markt zal verschijnen. Alle details van de telefoon vind je op de Nokia 6.1 Plus/Nokia X6 pagina.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel