‘Nokia Z Launcher krijgt digitale assistent’

Nokia timmert stevig aan de weg op het gebied van apps, naast Nokia HERE is er ook de Nokia Z Launcher. Volgens de laatste geruchten zou Z Launcher een digitale assistent krijgen.

Digitale Assistent

Nokia zou achter de schermen werken aan een digitale assistent voor haar launcher. Vorig jaar heeft Nokia het bedrijf Desti overgenomen. Desti was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de digitale assistent op de iPhone, Siri. Met die zelfde technologie zou Nokia nu aan de slag zijn gegaan.Nokia Z Launcher

Volgens de tip die NokiaPowerUser ontving bezit Nokia met Desti enkele belangrijke patenten op het gebied van taal en spraakherkenning. Een integratie met Desti zou dan ook een interessante ontwikkeling zijn voor Nokia’s Z Launcher. Mogelijk gaat Nokia hiermee de concurrentie aan met Google Now, Google’s eigen digitale assistent.

Uiteraard is het met geruchten zo dat het afwachten is of en wanneer deze integratie daadwerkelijk op de markt wordt gebracht. In de tussentijd kun je natuurlijk wel gebruik maken van Z Launcher zonder assistent.

Z Launcher Beta
Z Launcher Beta
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel