NOS app gaat binnenkort meer regionaal nieuws tonen

De NOS app gaat meer regionaal nieuws opnemen in haar app. In een persbericht laat de omroep weten dat het de krachten met regionale omroepen verder gaat bundelen. De NOS werkt al langere tijd samen met regionale nieuwszenders, die samenwerking wordt nu dus uitgebreid.

NOS app krijgt meer regionaal nieuws

De NOS heeft bekend gemaakt dat het nog verder gaat samenwerken met regionale omroepen. Op dit moment worden in verschillende NOS journaals al items van regionale zenders getoond en wordt ook elkaars content gebruikt. Denk aan de agenda, interviews en videobeelden. Ook wordt samengewerkt aan bijvoorbeeld onderzoeken. Er wordt nu een nieuwe stap gezet om verder de krachten te bundelen.

Een projectgroep gaat nu aan de slag om verdere plannen uit te werken. Stapsgewijs wordt toegewerkt naar een situatie, waarbij het regionale nieuws te vinden zal zijn in de NOS app. Hierbij moet het mogelijk zijn dat de gebruiker zelf kan kiezen van welke omroepen hij het regionale nieuws wil bekijken. Andersom moet het ook mogelijk zijn om vanuit de regionale nieuws-app het nieuws van de NOS te raadplegen. De planning zou zijn dat dit alles vanaf het najaar van 2019 doorgevoerd wordt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel