NOS heeft grote plannen voor Android

De NOS is bezig met de mogelijkheid om de NOS applicatie op Android geschikt te maken voor de Google Chromecast. Daarnaast heeft de NOS nog meer ideeën in petto.

De NOS zal op korte termijn de mogelijkheid gaan bieden om nieuwsuitzendingen vanuit de NOS applicatie te streamen naar de Google Chromecast. Op deze manier kan je het journaal bekijken op een groter scherm. De update voor de NOS applicatie zal daarnaast ook meer content bevatten, zo meldt de NOS.

De NOS maakte verder bekend dat er ontwikkelingen gaande zijn rondom het uitbrengen  een aparte applicatie voor het NOS Jeugdjournaal. Deze applicatie zal voor zowel Android als voor Apple iOS uitgebracht worden. Een datum is echter nog niet bekend gemaakt.

image

Voor het WK voetbal, zal de NOS een aparte applicatie uitbrengen. De NOS heeft hiervoor een exclusieve deal gesloten met de FIFA. De applicatie zal gebruikers de mogelijkheid geven om tijdens de wedstrijden die gespeeld worden, zelf het camerastandpunt te bepalen en zo zelf de regie in handen te nemen. De NOS is in Nederland de enige rechthebbende die dit mag aanbieden.

Ook meldt de NOS dat er mogelijkheden worden bekeken met betrekking tot Google Glass, de interactieve bril van Google. Echter heeft de NOS hier nog niets verder over losgelaten.

Wanneer de vernieuwde NOS applicatie beschikbaar is, inclusief de ondersteuning voor de Google Chromecast, lees je dat uiteraard op DroidApp. De NOS applicatie kan je gratis downloaden uit de Google Play Store.

Lees ook

Reageer op dit artikel