NOS brengt FIFA WK 2014 app uit voor Android

De NOS heeft de FIFA WK 2014 app uitgebracht voor het Android-besturingssysteem. De WK 2014 applicatie geeft de smartphone-gebruiker uitgebreide mogelijkheden voor de voetbalkijker tijdens het WK Voetbal, dat 12 juni van start gaat in Brazilië.

De NOS heeft in samenwerking met de voetbalbond FIFA de applicatie voor het WK Voetbal 2014 in de Play Store gezet. De FIFA brengt in elk land exclusief met een partij de applicatie uit en in Nederland is dat recht gegeven aan de NOS. Hierdoor kan de WK 2014 app exclusieve content tonen. NOS zal overigens ook de wedstrijden uitzenden op de televisie. FIFA WK 2014 zal de kijker van alle wedstrijden extra mogelijkheden geven.

NOS FIFA WK 2014

Met FIFA WK 2014 kunnen doelpunten en beslissende momenten/gebeurtenissen vanuit diverse camerastandpunten teruggekeken worden op de smartphone. Op deze manier kan je zelf de regie overnemen tijdens een voetbalwedstrijd. De applicatie biedt verder de mogelijkheid om uitgebreide statistieken te bekijken en voetbalspelers met elkaar te vergelijken. Om te bekijken waar een wedstrijd plaatsvindt wordt middels een Google Maps-kaart de locatie van het stadion aangegeven.

NOS FIFA WK 2014

In FIFA WK 2014 is het verder mogelijk om het wedstrijdschema te bekijken van de komende wedstrijden. Daarnaast is uiteraard ook de uitslag terug te vinden van de gespeelde wedstrijden en zijn de opstellingen van de landen te raadplegen. De NOS verzorgt verder nieuwsberichten, interviews, samenvattingen en reportages rondom het WK Voetbal. Echter zullen deze enkel te vinden zijn in de NOS-app van de omroep zelf, dus niet in de WK 2014-applicatie. Ook de wedstrijden zelf zijn via de eigen applicatie van de NOS te bekijken.

Ruim een week geleden werden de nieuwe plannen van de NOS bekend gemaakt. Naast een aparte WK Voetbal applicatie zal de Nederlandse Omroep Stichting ook op termijn ondersteuning bieden aan de Google Chromecast met de eigen NOS app. Verder komt de NOS met een NOS Jeugdjournaal-app en zijn er ontwikkelingen gaande voor de Google Glass.

De FIFA WK 2014 applicatie van de NOS is gratis te downloaden uit de Google Play Store en is 19 MB groot.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel