NS komt met compleet vernieuwde mobiele website

Naast de Android-app van NS, de NS Reisplanner Xtra, is er ook een mobiele website van NS. Waar de huidige mobiele website van NS ver terug in de tijd gaat, is vandaag de nieuwe mobiele website van de Nederlandse Spoorwegen gelanceerd.

Mobiele website NS

Vandaag heeft de NS, de Nederlandse Spoorwegen, haar vernieuwde website aangekondigd. Aan het eind van het jaar moet de nieuwe versie van de site de huidige website vervangen. Ook de mobiele website van de NS was zeker aan vervanging toe. Op dit moment kreeg je de mobiele website alleen te zien als je naar m.ns.nl ging. Met de komst van de nieuwe website zal automatisch herkent worden dat je met een mobiel apparaat de pagina bezoekt.

NS mobiele website

Vormgeving

De vormgeving is een stuk frisser en je hebt snel toegang tot het laatste nieuws rond NS, de kaartsoorten, vertragingen en verstoringen en natuurlijk de reisplanner. De reisadviezen krijg je te zien in overzichtelijke kaarten die uitgeklapt kunnen worden. Het reisadvies kan gedeeld worden, geprint of je kunt een e-ticket kopen en vervolgens uitprinten. Ook sluit de mobiele versie van NS aan op de vormgeving en werking van de site op de desktop en tablet. Daarnaast kan je inloggen met je Mijn NS account.

Uitrol

Aan het eind van het jaar zal de nieuwe website de huidige versie vervangen. Tot die tijd kan je beide versies gebruiken. Natuurlijk kunnen Android-gebruikers nog steeds de NS Reisplanner Xtra app gebruiken. Deze kreeg vorige week nog een handige update. Bekijk hier de nieuwe NS mobiele website.

Lees ook

Reageer op dit artikel