NS Reisplanner Xtra 4.1: nieuwe functies met Zonetaxi en OV-fiets

De Nederlandse Spoorwegen hebben een update uitgebracht voor de NS Reisplanner Xtra app. De app van het spoorwegbedrijf maakt het mogelijk om een NS Zonetaxi te bestellen vanuit de NS app. Met een NS Zonetaxi kan je gemakkelijk van en naar stations reizen tegen een aantrekkelijke prijs.

NS Reisplanner Xtra

De Android-app van de NS, beter bekend als de NS Reisplanner Xtra app, is voorzien van een update. De nieuwe versie van de applicatie laat je direct een Zonetaxi bestellen. In de reisplanner krijg je meteen de ritprijs te zien, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Tot twee kilometer betaal je 6 euro, tot vier kilometer 9 euro en tot zes kilometer betaal je 12 euro. Elke twee kilometer meer kost drie euro. Voor dit bedrag mag je maximaal drie andere personen meenemen.

NS Reisplanner Xtra 4.1

Het betalen van de NS Zonetaxi gaat via automatisch incasso achteraf, zodat je geen geld bij hoeft te hebben. Wel moet je je eerst eenmalig registreren voor de Zonetaxi. Mocht je een NS Zonetaxi nodig hebben, dan kan je deze tot een half uur voor aankomst bestellen. Eerder was het al mogelijk om een Zonetaxi telefonisch of online te reserveren.

NS Zonetaxi

OV-fiets

Een andere nieuwe functie in de NS Reisplanner Xtra app is de mogelijkheid om per locatie het aantal beschikbare OV-fietsen te bekijken. Zo kan je direct zien of je lekker met de fiets je reis kunt vervolgen of dat je op een andere manier je reis moet voortzetten. Zowel de optie voor de OV-fiets als voor de Zonetaxi is te vinden in het zijmenu van de app.

OV-fiets

De update voor de NS Reisplanner Xtra app is via onderstaande button te downloaden uit de Play Store.

NS
NS
Ontwikkelaar: Nederlandse Spoorwegen
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel