Belgische NMBS-dienstregeling beschikbaar in Google Maps

De Belgische spoorwegen, NMBS, heeft haar dienstregeling ‘doorgegeven’ aan Google Maps. Vanaf nu is het mogelijk om de dienstregeling van de treinen te raadplegen via Google Maps. Eerder was het al mogelijk om de dienstregeling van De Lijn en MIVB op te zoeken in Google Maps.

NMBS en Google Maps

Het Belgische spoorboekje van vervoerder NMBS is vanaf nu te vinden in Google Maps. Treinreizigers uit België kunnen de data met treintijden vinden in zowel de app als via de (mobiele) website van Google Maps. Sinds enkele jaren is het al mogelijk voor de Belgen om de dienstregeling van twee andere vervoerders op te vragen via de kaartendienst van Google, namelijk van De Lijn en MIVB.

NMBS Google Maps

NMBS-woordvoerder Bart Crols geeft tegenover DeRedactie aan dat dit een belangrijke aanvulling is op de website van de vervoerder. Daarnaast is dit een eerste, maar belangrijke stap. Op wat de verdere plannen zijn wil de woordvoerder nog niet vooruitlopen. Dat de dienstregeling nu ook via Google Maps is te raadplegen is een groot voordeel voor onze reigers, zo legt Crols uit.

NMBS Google Maps

Sinds begin juni is het in Nederland mogelijk om de realtime-vertrektijden van het openbaar vervoer op te vragen.

via DeRedactie.be

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel