NS Reisplanner Xtra krijgt update, NS International nieuw uitgebracht

NS heeft de Android-applicatie van de NS Reisplanner Xtra geüpdatet naar versie 3.2. In de nieuwe versie van de reisplanner zijn een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Sinds 15 juni gaat NS Hispeed door onder de naam NS Internationaal. Hiervoor is de applicatie NS International uitgebracht.

De NS Reisplanner Xtra voor Android heeft een update gekregen. Versie 3.2 van de applicatie heeft de mogelijkheid om een herinnering te geven als je in- en uit moet checken met je OV-chipkaart.

NS reisplanner xtra android NS reisplanner xtra android

Vanaf begin juli zal de OV-chipkaart verplicht worden in de Nederlandse treinen en verdwijnt het papieren kaartje. Hier heeft de applicatie van de NS nu op ingespeeld. De applicatie zal een seintje geven als je opnieuw uit- en in moet checken als je overstapt naar een andere vervoerder (zoals Veolia, Connexxion of Arriva).

Bij het opslaan van een reis die je wilt afleggen kunnen de meldingen voor de OV-chipkaart desgewenst ingeschakeld worden. Wanneer er een storing optreedt op het gekozen traject kan de applicatie ook een push-notificatie geven.

In NS Reisplanner Xtra zijn verder flinke verbeteringen doorgevoerd voor de meldingen. De notificatie-geluiden van de zogenoemde seintjes kunnen nu ook naar eigen hand gezet worden. In de nieuwe versie kan ook voortaan gezocht worden op stationsafkortingen. Verder kan van een geplande reis de reisvraag onthouden worden.

NS International android NS International android

De applicatie NS Hispeed is vervangen door een vernieuwde applicatie; NS International. Met NS International kunnen internationale treinreizen gepland worden. Wanneer je de applicatie van NS Hispeed al hebt geïnstalleerd, zal deze automatisch vervangen worden bij een update naar NS International.

De internationale trein van bijvoorbeeld Utrecht naar Duitsland is terug te vinden, net als de Thalys. Prijzen worden in de applicatie nog niet weergegeven, wat de app nog niet helemaal afmaakt helaas. Wel biedt NS International ook de mogelijkheid om je voor, en tijdens je reis, op de hoogte te houden van verstoringen en vertragingen.

De vormgeving van de applicatie van NS International is nagenoeg hetzelfde als die van de NS Reisplanner Xtra, maar heeft een andere kleurweergave. Door het gebruik van andere kleuren, in de stijl van NS International, oogt de applicatie toch wat rustiger, vergeleken met de nationale reisplanner van NS.

NS Reisplanner Xtra 3.2 kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store. NS International kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store.

Lees ook

Reageer op dit artikel