Onderzoek: We gebruiken onze smartphone steeds vaker voor (mobiel) bankieren

Bankieren via de smartphone neemt een vlucht. Steeds meer Nederlanders gebruiken hun mobiele telefoon voor het doen van bankzaken. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek.

Mobiel bankieren in Nederland

We gebruiken onze smartphone steeds vaker voor het doen van bankzaken, dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper over het derde kwartaal van 2019. In de categorieën ‘mobiel bankieren’ en ‘mobiel betalen’ is het aantal installaties harder gegroeid, dan apps in andere categorieën. Tevens hebben Nederlanders steeds vaker apps geïnstalleerd van webwinkels, zo meldt Telecompaper.

Rabo Mobiel Bankieren QR-code

In het derde kwartaal van dit jaar stond op 44 procent van de smartphones in Nederland, een app voor mobiel betalen. Twee jaar geleden stond dit percentage nog op 26 procent. Mobiel bankieren is nog populairder; op 74 procent van de Nederlandse smartphones staat een bank-app. Vooral onder jong volwassenen (20-29) jaar is het installeren van mobiel betalen-apps populair.

De populariteit van betaal-app Tikkie groeit explosief, zo wordt geconcludeerd uit het onderzoek. Het aantal installaties is gegroeid van 11 naar 22 procent, wat neerkomt op zo’n 2,8 miljoen installaties. Deze applicatie, onderdeel van ABN Amro, is vaker gedownload dan de eigen bank-app. Op zich is dat logisch, gezien Tikkie met iedere Nederlandse app gebruikt kan worden.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel