OnePlus 3 en 3T krijgen OxygenOS 4.5.0 met erg veel nieuwe features

De Chinese fabrikant OnePlus is bezig met het uitrollen van een nieuwe software-update voor de OnePlus 3 en 3T. De update naar OxygenOS 4.5.0 brengt functies uit de OnePlus 5 naar de twee toestellen.

OxygenOS 4.5.0 voor OnePlus 3(T)

Voor de bezitters van de OnePlus 3 en OnePlus 3T wordt een nieuwe update verspreid. Het gaat om een software-update naar versie OxygenOS 4.5.0 waarmee diverse nieuwe features worden toegevoegd. Een aantal van deze nieuwe toevoegingen zagen we eerder bij de OnePlus 5.

Veel nieuwe functies

De update brengt bijvoorbeeld ‘Lift up display’ waarmee het scherm oplicht als de telefoon opgepakt wordt. Daarnaast kun je voor tijdens het gamen aangeven dat je niet gestoord wilt worden met notificaties en dergelijke. Deze functie wordt ‘Gaming Do Not Disturb’ genoemd. Ook kun je deze feature per app individueel activeren.

OnePlus 3 OxygenOS 4.5.0

Voor apps kun je ook de prioriteit van een notificatie aanpassen. De optie ‘lage prioriteit notificatie’ zorgt ervoor dat je wel een notificatie krijgt als je het notificatievenster naar beneden sleept, maar geen geluid, trilling of dergelijke krijgt en hem ook niet ziet op het vergrendelscherm.

Andere verbeteringen

Verder zijn er wat visuele veranderingen doorgevoerd in de dialer-app, kun je een ‘Shot on OnePlus’ watermerk toevoegen aan je foto’s in de galerij, een geplande nachtmodus en een beveiligde sectie in de bestandsbeheerder. Ook is er het OnePlus Slate font lettertype dat je kunt selecteren en is er een fix voor het Blueborne lek.

Update

De update wordt gefaseerd uitgerold, waardoor het even kan duren voordat de update voor iedereen beschikbaar is. De update is circa 197MB groot, waardoor het aan te raden is de update via WiFi te installeren.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel