OnePlus 3/3T stuurde ongemerkt je klembord met gekopieerde tekst naar Chinese servers

Opnieuw is OnePlus in de negativiteit gekomen met haar privacybeleid. Een opmerkelijke gebruiker heeft ontdekt dat bij een recente Oreo beta voor de OnePlus 3T ongemerkt gegevens uitgewisseld worden met Chinese servers van Alibaba.

OnePlus stuurt klembord naar server

Even wat tekst kopiëren om vervolgens later weer te plakken. We doen het waarschijnlijk allemaal wel eens. In een eerder uitgebrachte beta-update van Android 8.0 Oreo voor de OnePlus 3T (en mogelijk ook de 3) zijn aanwijzingen gevonden dat je klembord doorgestuurd werd naar een Chinese server van Alibaba.

OnePlus 3T klembord server

De toevoeging was te vinden in een beta-versie en is uit de definitieve versie gehaald, zo blijkt nu. Echter is het onduidelijk waarom OnePlus deze toevoeging heeft ingebouwd in haar beta-update. Volgens de fabrikant was het een fout en was de feature enkel bedoeld voor HydrogenOS, bedoeld voor de Chinese markt. De volledige reactie van OnePlus is:

“Our OnePlus beta program is designed to test new features with a selection of our community. This particular feature was intended for HydrogenOS, our operating system for the China market. We will be updating our global OxygenOS beta to remove this feature.”

Gegevens van het klembord zouden niet opgeslagen zijn op de servers. De functie zou volgens de woordvoerder van de Chinese fabrikant niet ongebruikelijk zijn voor gebruikers in China. Het is echter niet de eerste keer dat het omgaan met privacy negatief in het nieuws komt. Afgelopen oktober werd bekend dat er enorme hoeveelheden gegevens verzameld werd van gebruikers.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel