OnePlus gaat beleid aanpassen na verzamelen van (heel) veel gegevens

Privégegevens werden in grote getale verzameld door OnePlus, zo bleek eerder. Nu heeft OnePlus eindelijk gereageerd en komt het bedrijf met een oplossing.

OnePlus stopt met ongevraagd gegevens verzamelen

Vorige week kwam OnePlus negatief in het nieuws omdat het zonder dat gebruikers het wisten grote hoeveelheden gegevens verzamelde. De data ging niet alleen over het toestel zelf, maar ook het IMEI-nummer, netwerknamen en zelfs het telefoonnummer werd opgeslagen. Ook kon OnePlus zien welke apps wanneer gebruikt werden.

In een reactie laat de Chinese fabrikant eindelijk van zich horen, nadat het eerst een beetje ontwijkend reageerde. Het beleid wordt nu aangepast en gebruikers met OxygenOS zullen voor eind oktober een melding ontvangen. In de melding wordt gevraagd of de gebruiker ermee akkoord gaat dat gegevens verzameld worden.

Volgens OnePlus wordt er gestopt met het verzamelen van gegevens die herleid kan worden naar een gebruiker. Denk aan het telefoonnummer, MAC-adres en WiFi-informatie. Gegevens worden niet gedeeld met derden, zo meldt het bedrijf. Mocht je eerst mee willen doen en daarna niet, kan je je direct weer afmelden. De gegevens worden volgens OnePlus gebruikt om de gebruikerservaring te verbeteren.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel