OnePlus bevestigt komst glazen achterzijde nieuwe OnePlus 6

De CEO van OnePlus, Pete Lau heeft in een bericht op het OnePlus forum bevestigd dat de OnePlus 6 over een geheel glazen achterzijde zal beschikken. OnePlus lijkt het toekomstige vlaggenschip van de laatste design trends te willen voorzien, ook een notch in de display staat op de planning voor het toestel.

Een glazen OnePlus 6

In een vrij lang forumbericht legt de CEO de keuzes uit die tot het uiteindelijke glazen design hebben geleid. Zo zijn er zeventig verschillende glazen prototypes getest voor het uiteindelijke productiemateriaal werd gekozen. De glazen achterkant moet ook een premium gevoel op de gebruiker overbrengen.

OnePlus 6 achterkant design

Een andere keuze voor een glazen achterkant is de mogelijkheid om draadloos opladen aan te bieden. Of deze functie ook daadwerkelijk in de OnePlus 6 te vinden zal zijn is nog de vraag. CEO Pete Lau liet daarover niets kwijt. De laatste jaren is het gebruik van glas in het design van smartphones flink toegenomen. Een groot nadeel van een glazen achterzijde is dat het materiaal vaak als glad wordt ervaren en dat wanneer een dergelijke telefoon kennismaakt met een harde ondergrond dit vaak meer beschadiging oplevert dan bijvoorbeeld metaal.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel