‘OnePlus 6 komt in maart 2018; met in-display vingerafdrukscanner’

Volgens de nieuwste berichten zou in maart 2018 de nieuwe smartphone van OnePlus verschijnen. De OnePlus 6 zou uitgerust worden met nieuwe beveiligingstechnieken, waaronder een in-display vingerafdrukscanner.

OnePlus 6 met in-display vingerafdrukscanner?

De OnePlus 5T is nog geen twee maanden op de markt en de eerste berichten over de OnePlus 6 zijn opgedoken. De Chinese fabrikant zou volgens bronnen in maart 2018 met de introductie van het nieuwe toestel willen komen. Eerdere OnePlus vlaggenschepen werden rond de zomer gepresenteerd. Tevens zou volgens de bron eind maart de verkoop moeten starten. Als de berichten kloppen, wil OnePlus mogelijk de concurrentie aangaan met toestellen van andere merken; zoals de Galaxy S9, LG G7 en Huawei P11.

OnePlus 6 in-display vingerafdrukscanner

De bron meldt verder dat de OnePlus 6 voorzien zal zijn van een Snapdragon 845 processor die eerder deze maand werd onthuld. En andere feature die interessant is om te vermelden; is de in-display vingerafdrukscanner. Geen losse button of apart vlak om je vinger op te leggen, maar gewoon geïntegreerd in het beeldscherm. Er zijn al verschillende fabrikanten mee aan het experimenteren.

Een andere bron meldt dat OnePlus de ‘6’ zou voorzien van een verbeterde gezichtsherkenning. Vergelijkbaar met Face ID op de Apple iPhone X met 3D-camera module voor het scannen van je gezicht. Deze moet dan ook veilig genoeg zijn om bijvoorbeeld betalingen mee te verifiëren.

Het is in dit stadium nog onduidelijk of de berichten inderdaad juist zijn. OnePlus heeft zich uiteraard nog niet losgelaten over de OnePlus 6, dus laten we de berichten wel met een korreltje zout nemen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel