OnePlus 6T krijgt definitief geen 3,5 mm audio-aansluiting; wel betere accu

OnePlus mede-oprichter Carl Pei heeft bevestigd dat de nieuwe OnePlus 6T niet zal beschikken over een 3,5 millimeter aansluiting voor een headset. Daar zullen wel een aantal positieve dingen tegenover staan, zo laat OnePlus weten.

OnePlus 6T zonder hoofdtelefoonaansluiting

De Chinese fabrikant OnePlus zal de opvolger van de OnePlus 6, de OnePlus 6T, niet uitrusten met een 3,5 millimeter aansluiting. Hiermee komt een eind aan de aanwezigheid van de aansluiting voor een hoofdtelefoon; iets wat we jammer genoeg de laatste maanden/jaren bij meer merken zien verdwijnen. Toch zou de smartphone voorzien worden van andere verbeteringen. Daarbij zou uit onderzoek onder de community blijken dat bijna 60 procent gebruik maakt van een draadloze headset.

OnePlus 6 Onderkant USB

Uitgekleed wordt de smartphone niet, zo kunnen we concluderen uit het verhaal van Carl Pei. Volgens de mede-oprichter van OnePlus krijgt de 6T door het weglaten van de aansluiting, meer ruimte voor nieuwe technologie. De smartphone zal verder een betere accuduur krijgen. Over de accucapaciteit doet Pei geen uitspraken. Wel moet het allemaal beter zijn. Daarnaast zal OnePlus de 6T leveren met een 3,5 mm naar USB-C adapter. Eerder werd al duidelijk dat de vingerafdrukscanner in het display verwerkt zal worden.

Naar verwachting zal de OnePlus 6T op 17 oktober aangekondigd worden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel