OnePlus bewijst waterdichtheid OnePlus 7 (Pro), zonder IP-certificatie

OnePlus kiest er bij de nieuwe OnePlus 7-serie voor dat er geen IP-certificatie is, althans, dat wordt duidelijk in een nieuwe video. Toch betekent dat niet dat deze niet waterdicht is.

OnePlus 7-serie toch waterdicht?

In sommige gevallen kan het uitermate handig zijn dat een smartphone waterdicht is. Tegen wat regen kan bijna iedere smartphone wel, maar dat maakt een toestel nog niet direct waterdicht. Aan de hand van een IP-certificatie wordt aangegeven dat een toestel tegen water kan.

De OnePlus 7-serie zal niet van een dergelijk certificaat voorzien worden. Dit laat het bedrijf weten in een video die het onlangs online heeft gezet. Ondanks dat er geen certificatie is vastgesteld, heeft het bedrijf een emmer water erbij gepakt om de telefoon op waterdichtheid te testen. Daaruit blijkt dat de OnePlus 7 (Pro) tegen een emmer water kan. Overigens wordt wel afgeraden dit thuis ook te proberen, omdat OnePlus niet de waterdichtheid kan garanderen, zo stelt de video.

OnePlus geeft ook direct de reden erbij dat er niet is gekozen voor een IP-certificatie. Per toestel zou dit enkele tientallen dollars kosten. Die kosten besparen ze liever. OnePlus staat bekend om toestellen die een goede prijs-kwaliteitsverhouding kennen en waarbij geluisterd wordt naar wat de community wil. De nieuwe OnePlus 7-serie zal op 14 mei aangekondigd worden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel