OnePlus brengt dit jaar 5G-smartphone wereldwijd uit

OnePlus heeft op dit moment één 5G-toestel in het portfolio; de OnePlus 7 Pro 5G. Deze werd echter maar in enkele landen uitgebracht. De volgende 5G-smartphone moet wereldwijd verkrijgbaar zijn, zo meldt de fabrikant.

OnePlus met nieuw 5G-toestel

In een interview met Financial Times heeft Pete Lau, CEO van OnePlus, bekend gemaakt dat het bedrijf dit jaar nog met een nieuwe 5G-smartphone zal komen. Om precies te zijn zal de smartphone in het vierde kwartaal van dit jaar uitgebracht worden; en dit zal wereldwijd zijn. In oktober wordt de OnePlus 7T en 7T Pro verwacht; maar daarover heeft Lau niet specifiek iets gezegd. Wel heeft de reactie het vermoeden gewekt dat de 7T (Pro) standaard ondersteuning krijgt voor 5G.

OnePlus 7 Pro notificaties

5G wordt de opvolger van 4G en wordt in de komende jaren breder uitgerold. Echter kan het nog een tijd duren voordat het in Nederland volledig dekkend is. T-Mobile heeft eerder aangegeven in 2020 een dekkend 5G-netwerk in Nederland te willen hebben. Toestellen met 5G zijn momenteel wel duurder dan 4G-smartphones; waardoor het onbekend is wat dit de prijs van de doorgaans scherpe adviesprijzen van OnePlus gaat doen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel