OnePlus brengt dit jaar 5G-smartphone wereldwijd uit

OnePlus heeft op dit moment één 5G-toestel in het portfolio; de OnePlus 7 Pro 5G. Deze werd echter maar in enkele landen uitgebracht. De volgende 5G-smartphone moet wereldwijd verkrijgbaar zijn, zo meldt de fabrikant.

OnePlus met nieuw 5G-toestel

In een interview met Financial Times heeft Pete Lau, CEO van OnePlus, bekend gemaakt dat het bedrijf dit jaar nog met een nieuwe 5G-smartphone zal komen. Om precies te zijn zal de smartphone in het vierde kwartaal van dit jaar uitgebracht worden; en dit zal wereldwijd zijn. In oktober wordt de OnePlus 7T en 7T Pro verwacht; maar daarover heeft Lau niet specifiek iets gezegd. Wel heeft de reactie het vermoeden gewekt dat de 7T (Pro) standaard ondersteuning krijgt voor 5G.

OnePlus 7 Pro notificaties

5G wordt de opvolger van 4G en wordt in de komende jaren breder uitgerold. Echter kan het nog een tijd duren voordat het in Nederland volledig dekkend is. T-Mobile heeft eerder aangegeven in 2020 een dekkend 5G-netwerk in Nederland te willen hebben. Toestellen met 5G zijn momenteel wel duurder dan 4G-smartphones; waardoor het onbekend is wat dit de prijs van de doorgaans scherpe adviesprijzen van OnePlus gaat doen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 597,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel