OnePlus Launcher: handige functie voegt ‘parkeerlocatie’ toe

OnePlus heeft de eigen launcher voorzien van een nieuwe feature. Voortaan kun je in één oogopslag zien waar je je auto ook alweer had geparkeerd. De parkeerlocatie wordt getoond in Shelf.

OnePlus Shelf: parkeerlocatie

Er is een nieuwe functie toegevoegd aan de OnePlus Launcher op verschillende devices. Voortaan kun je direct zien waar je je auto hebt geparkeerd. De parkeer feature is te vinden in OnePlus Launcher 3.3.2 en vind je terug in het aparte gedeelte van het homescreen; Shelf. Dezelfde plek als waar je ook kaarten tegenkomt met bijvoorbeeld apps, contacten en dergelijke.

OnePlus Launcher Parkeerlocatie

Om de locatie van de geparkeerde auto te herkennen heeft Shelf toegang nodig tot GPS. Hierdoor werkt de functie het beste als je auto in de buitenlucht is geparkeerd. Wanneer je de auto bijvoorbeeld in een parkeergarage hebt geparkeerd, kun je vanuit de kaart een foto maken van de plek waar je hebt geparkeerd. Zo helpt de toepassing je toch nog om je wagen terug te vinden.

Op dit moment is de parkeerfunctie alleen beschikbaar op OnePlus-devices welke draaien op Android 9 Pie. Dit omvat momenteel de OnePlus 6, 6T, 5 en 5T. Later ook de 3-serie. Google Maps heeft een vergelijkbare functie, maar hiervoor moet je wat meer stappen doorlopen. Je kunt bij je huidige locatie tikken op de blauwe stip, waarna je de locatie kunt opslaan als ‘Je parkeerplek opslaan’.

OnePlus Launcher voegt de functie toe met een nieuwe update. Deze update kun je downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

OnePlus Launcher
OnePlus Launcher
Ontwikkelaar: OnePlus Ltd.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel