OnePlus Launcher laat je ‘Verborgen Ruimte’ afschermen met wachtwoord

OnePlus heeft stilletjes een nieuwe feature toegevoegd aan haar launcher. Gebruikers kunnen hiermee de ‘Verborgen Ruimte’ voorzien van een wachtwoord.

Verborgen Ruimte

De OnePlus Launcher wordt met regelmaat bijgewerkt met nieuwe functionaliteit. Nu lijkt dat wederom het geval te zijn, en wel met een handige toevoeging. De nieuwe feature die nu is toegevoegd, zien we terug in de ‘Verborgen Ruimte’. Dit functie maakt deel uit van het menu waar je normaliter de apps terug kunt vinden.

Wanneer je in het menu van links naar rechts veegt, komt er een ‘Verborgen Ruimte’ tevoorschijn. Hier kun je applicaties inzetten die je liever niet in het menu wilt hebben. Bijvoorbeeld omdat je vrienden niet hoeven te weten dat je op Tinder zit, of omdat je simpelweg bepaalde applicaties nooit gebruikt en zo wilt opruimen, zonder ze te verwijderen.

Wachtwoord OnePlus verborgen ruimte

Bescherming

Tot op heden was deze functie niet direct beschermd, want hij kon door iedereen alsnog bekeken worden. Dat is met de laatste update van de OnePlus Launcher veranderd. Je kunt een vergrendeling inschakelen in de vorm van een patroon of pincode. Hiervoor wordt de standaard ontgrendelingsinstelling gebruikt die je ook voor het toestel zelf hebt gekozen. In de ‘Verborgen Ruimte’ kun je op de drie puntjes, rechtsbovenin, tikken, waarna je het wachtwoord in, of juist weer uit kunt schakelen.

De wachtwoordbescherming is beschikbaar op verschillende OnePlus-toestellen, waaronder de OnePlus 6, 6T, 7 en 7 Pro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel