OnePlus X aangekondigd: vanaf 5 november verkrijgbaar voor 269 euro

OnePlus heeft zojuist haar nieuwe smartphone aangekondigd; de OnePlus X. De OnePlus X is vanaf volgende week verkrijgbaar voor 269 euro. Voor deze prijs krijg je een stijlvolle smartphone met uitgebreide mogelijkheden. We zetten de details en specificaties van de OnePlus X voor je op een rij.

OnePlus X

De Chinese fabrikant OnePlus heeft de OnePlus X aangekondigd. Eerder deze maand kwamen de eerste aanwijzingen voor de OnePlus X al naar buiten. De OnePlus X is een strak vormgegeven smartphone met een 5,0 inch Full-HD AMOLED beeldscherm. Er is een Qualcomm Snapdragon 801 quad-core processor aan boord met een rekenkracht van 2.3GHz. Het op Android 5.1 gebaseerde OxygenOS geeft je net als andere Android-smartphones gewoon toegang tot de Play Store en de rest van Android.

OnePlus X

Er is 16GB aan intern geheugen beschikbaar wat uitgebreid kan worden met een geheugenkaart van maximaal 128GB. Daarnaast is er 3GB aan werkgeheugen. De OnePlus X geeft je toegang tot zowel het 4G als het 3G- en 2G-netwerk. Net als bij de van de zomer aangekondigde OnePlus 2 is er geen NFC aanwezig, maar wel gewoon Bluetooth en GPS. De OnePlus X ondersteunt enkel de 2.4GHz band voor WiFi. Voor het opladen van de 2525 mAh accu is er een Micro-USB 2.0 poort te vinden.

OnePlus X

Aan de achterkant van de OnePlus X is er een 13 megapixel camera geplaatst en aan de voorkant een front-camera met 8 megapixel. Het opnemen van een video kan in een resolutie van maximaal 1080p Full-HD. Je kunt er voor kiezen om de OnePlus X te gebruiken met dual-sim (twee keer een Nano-simkaart) of één Nano-simkaart en één geheugenkaart. Er is geen vingerafdrukscanner aanwezig op het scherp geprijsde toestel. Net als bij verschillende Motorola toestellen is er ‘Ambient Display’ waarbij het scherm je meldingen laat zien als je het toestel oppakt. Daarnaast kan je net als bij Android 6.0 Marshmallow permissies instellen per app.

OnePlus X

Materiaal

OnePlus brengt de OnePlus X in twee verschillende varianten op de markt. De OnePlus X ‘Onyx’ is beschikbaar voor 269 euro. Daarnaast is er de OnePlus X in keramiek, die beschikbaar komt over een gelimiteerde oplage van 10.000 stuks. De keramische OnePlus X zal vanaf 24 november te koop zijn voor 369 euro. Zoals we van OnePlus gewend zijn moet ook voor de OnePlus X een invite verkregen worden.

bron Mobilegeeks.de

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel