Ontwerpschetsen Nokia 8 en Nokia 9 tonen scherm zonder bezels en dual-camera

Nokia komt dit jaar volgens eerdere berichten met 6 of 7 Android-toestellen. Inmiddels kennen we de Nokia 6, 5 en 3 en nu zijn er nieuwe berichten opgedoken over de Nokia 8 en Nokia 9. Deze toestellen moeten de high-end smartphones worden van de van oorsprong Finse fabrikant. Nu zijn er ontwerpschetsen opgedoken.

Ontwerpschetsen Nokia 8 en Nokia 9

Een doorgaans goed geïnformeerde bron heeft sketches, ofwel concept-tekeningen, binnengekregen van twee nieuwe Nokia-toestellen. De smartphones zouden volgens de tipgever het design laten zien van de Nokia 8 en Nokia 9. We houden een slag om de arm, omdat het in het meest ongunstige geval ook creatief werk is van een hobbyist.

Nokia 8 ontwerpschets

De Nokia 8 moet volgens de nu bekende informatie uitgerust zijn met een home-button onder het scherm, de Nokia 9 krijgt een bijna volledig scherm aan de voorzijde. De Nokia 9 zou volgens de tekening net als bij de Galaxy S8 en LG G6 een vrijwel randloos scherm krijgen. Mogelijk krijgt dit toestel ook een biometrische vingerafdrukscanner die onder het scherm ligt. Tevens zien we de dual-camera en beschikt de Nokia 9 over een irisscanner aan de achterzijde, zo lijkt het.

Nokia 9 ontwerpschets

Een eerder bericht sprak over verschillende opties bij de Nokia 9. Zo ging het over een 5,5 inch QHD OLED display, een Snapdragon 835, een 22 megapixel camera en 6GB RAM. Ook zou er een 3800 mAh accu in het toestel aanwezig zijn. We wachten af totdat er meer informatie bekend is over de nieuwe Nokia-smartphones.

Dit kwartaal verwachten we de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6 in Europa. Dit zijn de eerste drie Android-toestellen die dit jaar verschijnen. Nokia werkt hiervoor samen met HMD Global. De 8 en 9 komen mogelijk in het derde kwartaal.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel