Opera voor Android laat je bookmarks delen met vrienden

De Opera browser voor Android heeft een update ontvangen. In de nieuwe versie van de Opera browser is het mogelijk om bladwijzers te delen. Klinkt saai? De ontwikkelaars uit Noorwegen hebben echter hiervan een uitgebreide functie weten te realiseren.

In de nieuwe versie van Opera browser voor Android hebben de Noorse ontwikkelaars een nieuwe functionaliteit toegevoegd. Je kan natuurlijk, ook met Chrome bijvoorbeeld, je eigen bladwijzers opslaan en op andere apparaten raadplegen, maar Opera gaat nu een stap verder. Je kan een of een groep bookmarks vanuit Opera delen met anderen. De ander kan dan de website(s) gedurende twee weken bekijken, daarna verloopt de toegang.

opera_browser

De functie is te vinden in de bij ‘bladwijzers’ waarna je bij ‘beheren’ ervoor kunt kiezen om een bladwijzer of een hele map met bookmarks te delen. Vervolgens kan je de geselecteerde favoriete websites delen via sociale netwerken, mail, Bluetooth of zelfs Android Beam (NFC). De ander heeft hiervoor overigens niet perse de Opera-browser nodig. De functie is ook inmiddels te vinden in de desktop-versies van Opera, zoals in het filmpje hieronder is te zien.

Met de update voor de Opera browser voor Android zijn er nog een aantal verbeteringen doorgevoerd. Je kan nu nog gedetailleerder inzien hoeveel data je hebt bespaard met de zogenoemde Off-Road-modus. Deze stand comprimeert de websites waardoor je minder internet zal verbruiken. Uiteraard zijn er ook diverse bugs opgelost en verbeteringen doorgevoerd. De update voor Opera for Android kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store.

Opera-browser met VPN
Opera-browser met VPN
Ontwikkelaar: Opera
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel