Opgepast: malafide FIFA-apps bereiken Play Store en verzamelen je gegevens

Opgepast voor malafide applicaties die zich voordoen als FIFA-apps. In de Google Play Store zijn meerdere verdachte toepassingen opgedoken die niets met voetbal te maken hebben, maar enkel uit zijn op het verzamelen van privé-gegevens van gebruikers.

Malafide FIFA-apps

Pas op als je in aanloop naar het EK voetbal in Frankrijk een leuke voetbal-app wilt downloaden. Verschillende malafide applicaties zijn nu opgedoken die op jacht zijn naar het verzamelen van privé-gegevens van gebruikers. Uit onderzoek van specialisten van Avast vormen verschillende applicaties een gevaar voor gebruikers.

new window soccer app

Het vermoeden bestaat dat de vier verschillende apps door dezelfde ontwikkelaar zijn gemaakt. Echter is dit niet met zekerheid te zeggen omdat er geen link aanwezig is naar de website van de ontwikkelaar(s). In de beruchte applicaties duikt er continue een reclame op en worden andere ‘cleaner-apps’ gepromoot. Daarnaast willen apps een pagina openen in een nieuw venster. Ook schijnen apps meldingen te tonen dat je telefoon voorzien is van een virus. Via de voetbal-app zou je deze dan kunnen verwijderen. Pas hiermee op en trap hier niet in.

Avast fifa app

Het gaat om apps die volgens Avast verschillende gegevens verzamelen zoals het Device ID, het IP-adres, welke apps je geïnstalleerd hebt, je locatie, internetgeschiedenis en in het ergste geval ook je e-mailadres. Deze gegevens worden verzameld als je akkoord gaat met de voorwaarden van de applicatie. Het gaat volgens Avast in ieder geval om de apps Football 2015, Soccer 2016, een andere app met de naam Soccer 2016 en Football 2016-2025. Trap niet in dit soort apps en lees altijd voor het installeren de recensies van anderen. Bij twijfel, niet doen.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel