15 gratis apps voor het WK Voetbal 2014

Op 12 juni gaat het WK Voetbal van start in Brazilië. Voor het WK Voetbal zijn tal van applicaties te vinden. Wij lichten de 15 leukste en handigste voetbal-gerelateerde applicaties uit voor Android. Op deze manier mis je niets rondom het WK Voetbal.

In de Play Store zijn zoveel applicaties te vinden waardoor je door de ballen het doel niet meer ziet,om in voetbaltermen te praten. In dit overzicht geven we je een overzicht van de beste, handigste en leukste applicaties voor Android.

FIFA

FIFA

De officiële FIFA-applicatie geeft de mogelijkheid om teams te ontdekken en meer over de teams te weten te komen. De applicatie bevat verder het laatste nieuws met aanvulling van foto’s en video’s. Via de FIFA-applicatie worden van elke wedstrijd realtime de scores weergegeven en is daarnaast de FIFA-ranking te bekijken. De FIFA-app bevat verder informatie over de speelsteden en de stadions. FIFA heeft de applicatie niet alleen uitgebracht voor het WK Voetbal. Hierdoor kan je hem dus ook na het wereldkampioenschap voetbal gebruiken voor je favoriete teams.

Download: FIFA (gratis, 29MB)

Oranje - Wk 2014

Oranje – WK 2014

Oranje – WK 2014 is een Nederlandstalige applicatie met alle content die je nodig hebt tijdens het WK voetbal. De doelpunten van het Nederlands elftal zullen live in de applicatie verschijnen. In de applicatie zijn verder het speelschema, de opstellingen, uitslagen, doelpunten, groepsstanden en de statistieken te raadplegen. Oranje – WK 2014 geeft je verder uitgebreidere informatie over landen en spelers.

Download: Oranje – WK 2014 (gratis, 5,1MB)

NOS FIFA WK 2014

FIFA WK 2014 (NOS)

De NOS heeft in samenwerking met de FIFA een applicatie uitgebracht onder de naam ‘FIFA WK 2014’. Deze applicatie kan gezien worden als tweede scherm, naast het televisiescherm waar je de wedstrijd op bekijkt. Met deze applicatie kan je zelf de regie in handen nemen door gebeurtenissen terug te kijken vanuit een zelfgekozen camerahoek. Verder kan je je eigen analyse maken met de statistieken die FIFA WK 2014 geeft. Een uitgebreider artikel over de NOS FIFA WK 2014 app lees je hier.

Download: FIFA WK 2014 (NOS) (gratis, 19MB)

Koning Voetbal

Koning Voetbal

Koning Voetbal is een gratis applicatie waarmee je kan testen hoe goed je voetbalkennis is. De voetbalquiz biedt de mogelijkheid om de strijd aan te gaan met je vrienden, om te kijken wie de beste voetbalkenner is. Verder kan je niet alleen tegen vrienden spelen, maar ook tegen een andere willekeurige tegenstander.

Download: Koning Voetbal (gratis, 3,4MB)

NOS

NOS

De applicatie van de NOS zendt de wedstrijden van het WK voetbal live uit. Hierdoor hoef je geen moment meer te missen van de wedstrijden. Echter kunnen de wedstrijden alleen bekeken worden als je je in Nederland bevindt met de NOS applicatie. Dit in verband met de rechten.

Download: NOS (gratis, 7MB)

OnsOranje wk 2014

OnsOranje WK 2014

Het speelschema, de uitslagen en de actuele standen van het WK 2014 vind je in de applicatie van OnsOranje. Daarnaast biedt OnsOranje je het laatste nieuws en video’s rondom het WK voetbal. Tijdens de wedstrijden van oranje kan je bij gebeurtenissen een push-notificatie ontvangen. Voor degenen die afreizen naar Brazilië voor het WK voetbal vind je in deze app speciaal hierover informatie.

Download: OnsOranje WK 2014 (gratis, 9,2MB)

Soundboard

De Bondscoach Soundboard App

De populairste uitspraken van bondscoach Louis van Gaal zijn gebundeld in deze soundboard-app. Van ‘Juichen’ tot aan domme vraag; je vindt ze allemaal in deze applicatie.

Download: De Bondscoach Soundboard App (gratis, 2,63MB)

Adidas

Adidas 2014 FIFA World Cup LWP

Met deze applicatie kan je de gaafste plaatjes instellen als live-wallpaper op je smartphone. De live-wallpapers zijn er in verschillende land-kleuren en biedt tevens een in voetbal gestijlde klok-widget. De bal in het scherm kan je verder schieten en bewegen aan de hand van de sensoren van de telefoon.

Download: Adidas 2014 FIFA World Cup LWP (gratis, 26MB)

oranjepoule

Oranjepoule

De oranjepoule van Telesport is naar eigen zeggen de grootste WK-poule van Nederland. Je kan hier je eigen voorspellingen invoeren van de wedstrijden die gespeeld worden. Voor het deelnemen aan de voetbalpoule zijn geen kosten verbonden. Je maakt zelfs kans op leuke prijzen. Je kan verder een eigen poule opstarten met je vrienden of collega’s. Je kan verder ook vrienden uitnodigen via sociale netwerken als Twitter en Facebook of e-mail. Hoe dichter jouw voorspellingen bij de werkelijke uitslagen zitten, hoe groter je kans is om als winnaar te eindigen.

Download: Oranjepoule (gratis, 3,7MB)

fifa14 ea sports

EA Sports – FIFA 14

Met FIFA 14 van EA Sports kan je zelf de voetbalwedstrijden spelen. Je kan de moeilijkheidsgraad aanpassen en zelf een team kiezen. De mogelijkheden zijn in de gratis versie wat beperkter, maar maakt het spel niet minder leuk. In de gratis versie van FIFA 14 kan je wekelijks een bepaalde wedstrijd uit een bepaald klassement spelen. Maar ook met de gratis versie van het voetbalspel ben je wel een poosje zoet. De graphics zijn scherp en het spel zit vol uitdagingen.

Download: FIFA 14 door EA Sports (gratis, 1,3GB)

McDonald's GOL!

McDonald’s GOL!

Eind mei bracht McDonald’s een augmented-reality game uit voor het WK Voetbal. In het restaurant van de fastfoodketen verandert je bakje friet in een heus voetbalspel. Alles over de game lees je in ons artikel van eind mei. GOL! is een uitgebreide game met een aantal leuke, unieke features.

Download: McDonald’s GOL! (gratis, 41MB)

onefootball brasil

Onefootball Brasil

Onefootball Brasil is een uitgebreide applicatie met alle content en informatie rondom het WK voetbal in Brazilië. Je kan luisteren naar live commentaar en het laatste nieuws lezen in de applicatie. Uiteraard is ook in deze applicatie een wedstrijdschema aanwezig, net als de resultaten en statistieken van de wedstrijden. Je kan de pushmeldingen personaliseren, zodat je alleen op de hoogte wordt gehouden van datgene, wat je interesseert. Tijdens de wedstrijden kan je chatten met andere voetbalfans van over de hele wereld.

Download: Onefootball Brasil (gratis, 10MB)

jalvasco world cup

Jalvasco World Cup 2014

Jalvasco World Cup 2014 is vooral bedoeld voor voetbalfans die graag gedetailleerde statistieken willen van een voetbalwedstrijd. De soorten statistieken zijn onderverdeeld in tabbladen en je hebt de mogelijkheid om zelf tabbladen toe te voegen en aan te passen. Je vind er alle informatie die je nodig hebt om op de hoogte te blijven van het WK Voetbal.

Download: Jalvasco World Cup 2014 (gratis, 6,2MB)

fotmob

FotMob

Met FotMob blijf je op de hoogte van alle gebeurtenissen rondom het WK Voetbal in Brazilië. Middels push-notificaties kan je op de hoogte worden gehouden van doelpunten. FotMob geeft verder je uitgebreid inzicht in de statistieken van een wedstrijd, wedstrijdschema’s, nieuws, topscorers en teams. Naast het WK Voetbal is FotMob ook handig voor het bijhouden van anderen soorten voetbalcompetities.

Download: FotMob (gratis, 7,5MB)

ESPN FC Football World Cup

ESPN FC Football & World Cup

Met de applicatie ESPN FC Football & World Cup mis je helemaal niets meer van het WK Voetbal. De applicatie geeft statistieken en uitslagen van de voetbalwedstrijden. De app biedt de mogelijkheid om een push-notificatie te sturen als de wedstrijd op het punt van beginnen staat. Tijdens de World Cup in Brazilië zal de toepassing voorzien worden van reacties, analyses en verslagen van de deelnemende voetballanden.

Download: ESPN FC Football & World Cup (gratis, 9,6MB)

Zie hier ook de Go! Holanda! applicatie om het Nederlands elftal aan te moedigen!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel