Oppo R17 met vingerafdrukscanner onder scherm: voorproefje OnePlus 6T

Toch wel wat onverwacht heeft Oppo haar nieuwe smartphone aangekondigd. Het gaat om de Oppo R17 die uitgerust is met een in-display vingerafdrukscanner; een techniek die we in de komende tijd vaker zullen gaan zien.

Oppo R17 aangekondigd

De Chinese fabrikant Oppo heeft een nieuwe smartphone gepresenteerd. Het toestel krijgt de naam Oppo R17 mee en is voorzien van een glazen behuizing die ook geleverd wordt in een blauw-groene of paars-rode overlooptint.

Oppo R17 blauw

Oppo voorziet de R17 van een 6,4 inch AMOLED-display met een Full-HD+ resolutie. Daarbij zit er aan de bovenkant een notch, die een stuk kleiner is dan de ’traditionele’ notch. In deze inkeping zit de 25 megapixel front-camera. Aan de achterkant bevindt zich de 16MP + 20MP dual-camera met een lichtgevoeligheid van f/1.7. Er is 8GB RAM en 128GB opslagruimte. Mocht dit niet voldoende zijn, dan kun je dit uitbreiden met nog eens 256GB.

De Oppo R17 is voorzien van een in-display vingerafdrukscanner. Dit betekent dat er geen zichtbare vingerafdrukscanner aanwezig is, maar je gewoon je vinger op het scherm kunt houden om je toestel te ontgrendelen. Er is een Snapdragon 670 octa-core processor, een 3500 mAh accu mogelijkheid tot snelladen. Over Android 8.1 Oreo ligt het eigen Color OS 5.2.

Oppo R17 paars

Met het design van de Oppo R17 kan wellicht alvast onthullen hoe de opvolger van de OnePlus 6, de OnePlus 6T eruit komt te zien. Bij de voorganger, de R15 zagen we het design van de OnePlus 6 terug en bij de R11S was het design vrijwel gelijk aan dat van de OnePlus 5T. Zowel Oppo als OnePlus behoren tot hetzelfde moederbedrijf. De prijs van de Oppo R17 wordt op 18 augustus bekend gemaakt, vanaf dan ligt het toestel ook in de winkels.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel