Oppo toont nieuwe smartphone met front-camera achter scherm en MeshTalk

Oppo komt met een nieuwe innovatie. Waar we eerder al de vingerafdrukscanner onder het scherm tegenkwamen, kunnen we binnenkort ook de front-camera onder het scherm verwachten.

Oppo met under-screen camera

Fabrikant Oppo komt met een nieuwe techniek die we binnenkort zomaar bij meer merken terug kunnen gaan zien. Het gaat om de under-screen camera; waarbij de front-camera achter het beeldscherm wordt geplaatst. We zagen eerder al de stap dat fabrikanten de vingerafdrukscanner in het scherm hadden geïntegreerd, maar dit gaat een stap verder.

Door de front-camera onder het scherm te plaatsen, is een notch, punch-hole of pop-up camera niet langer meer nodig. De techniek heet afgekort UCS. Deze speciaal aangepaste cameramodule vangt meer licht en kan tegelijkertijd gebruik maken van geoptimaliseerde algoritmes en AI-learning om de cameraprestaties te verbeteren, zo stelt Oppo. Het gedeelte van de camera heeft een hoge lichtdoorlaatbaarheid en is ook aanraakgevoelig. Deze camera kan tevens gebruikt worden voor gezichtsherkenning.

Het is nog niet bekend wanneer het uiteindelijke toestel met under-screen camera op de markt gebracht wordt. Oppo is niet de enige fabrikant die deze techniek in ontwikkeling heeft. Onder andere Xiaomi zou deze techniek willen toepassen.

Oppo Under Screen Camera

MeshTalk

Een andere techniek die Oppo heeft gepresenteerd is MeshTalk. Hierover zegt Oppo het volgende;

MeshTalk is een nieuw gedecentraliseerde communicatietechnologie die de verzending van teksten, spraakberichten en spraakoproepen tussen OPPO-telefoons mogelijk maakt binnen een straal van 3 km zonder mobiele netwerken, Wi-Fi of Bluetooth. Om groepchatfuncties te ontsluiten creëert OPPO MeshTalk een ad-hoc LAN (Local Area Network) en wordt het communicatiebereik via signaalrelais uitgebreid. De door OPPO op maat gemaakte communicatiechipset maakt naast deze decentralisatie, lager stroomverbruik en langere afstand mogelijk. Gebruikers kunnen door MeshTalk een hoger niveau van privacy bereiken en er wordt verwacht dat er meer uitgebreide toepassingen zullen verschijnen voor bijvoorbeeld noodcommunicatie.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel