Oppo toont haar eerste 5G smartphone en 10x optische zoom aan de wereld

Het merk Oppo heeft tijdens een persconferentie in het zonnige Barcelona haar eerste 5G smartphone en andere innovaties getoond. Naast 5G heeft deze smartphone zeer waarschijnlijk ook een unieke 10x optische zoom te bieden.

Oppo in Barcelona

Het Mobile World Congress 2019 staat op het punt van beginnen en Oppo trapt het weekend af met een presentatie. Zo toonde Oppo hoe en wat voor diensten er mogelijk zouden zijn met 5G. Dit jaar komt Oppo bijvoorbeeld met een eigen intelligente assistent met de naam Breeno die later dit jaar beschikbaar moet zijn. Ook werden cloud gaming via 5G en middels virtual reality een telefoongesprek voeren.

Maar veel belangrijker nog we kregen de eerste 5G smartphone van Oppo te zien. Hiervoor maakt Oppo gebruik van de Qualcomm Snapdragon 855, wat op dit moment een van de krachtigste chips is. Heel veel meer dan deze specificaties heeft Oppo niet losgelaten tijdens haar ruim half uur durende presentatie.

10x lossless zoom

Chuck Wang, Product Manager bij Oppo vertelt dat hardware niet langer een beperking moet zijn bij het maken van mooie foto’s, ook niet als het object heel ver van je staat. Om de 10x lossless zoom te realiseren maakt Oppo gebruik van drie lenzen. Een 48 megapixel sensor een 120 graden ultra-wide lens en een telefoto lens. Door de beelden van al deze drie lenzen te combineren is het mogelijk dit zoom-niveau te behalen.

Oppo triple camera

Door een periscopische module horizontaal in de smartphone te plaatsen wordt de dikte van de lens gereduceerd. Hierdoor is de camera module slechts 6.76 millimeter dik. De verwachting is dat deze techniek in het tweede kwartaal van dit jaar gebruikt gaat worden in producten van Oppo, mogelijk ook tegelijk met de 5G smartphone! Reden dus om deze fabrikant de komende tijd goed in de gaten te houden.

Terugkijken?

Wil je de presentatie van Oppo op je gemak terugkijken dan kan dat hieronder!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel