‘Patent onthult LG smartphone met 16 camera’s aan de achterkant’

Nee, je leest het niet verkeerd; LG werkt niet aan een 16 megapixel camera, maar aan een smartphone met 16 camera’s. Althans, dit wordt duidelijk uit een ingediend patent.

16 camera’s voor smartphone?

Mocht een dual- of triple-camera niet genoeg zijn, kon je tot nu toe terecht bij de Samsung Galaxy A9. Deze smartphone had maar liefst vier camera’s. Nokia zou daarnaast werken aan een smartphone met vijf lenzen.

LG smartphone 16 camera's

LG gaat een stap verder; een patent laat een LG smartphone zien waar 16 camera’s aan de achterzijde zijn geplaatst. De plaatsing gebeurt in rijen van vier, vier rijen onder elkaar. In de opstelling zouden de lenzen ook onder verschillende hoeken geplaatst worden. Hierdoor kan een foto vanuit verschillende hoeken genomen worden.

Als gebruiker kun je zelf een lens kiezen, en tevens kun je een foto van verschillende lenzen samenvoegen tot één bewegend beeld. Delen van een foto die door een andere lens is gemaakt, kan ook gebruikt worden in een andere foto. Ook kun je bijvoorbeeld een gezicht vervangen door een andere, en kan de smartphone herkennen of eerder al deze persoon is vastgelegd.

LG camera 16

Of de smartphone met 16 camera’s daadwerkelijk gaat komen, is nog maar de vraag. Dat het patent is verschenen, betekent niet automatisch dat de telefoon ook uit wordt gebracht. Eerder verscheen wel al een digitale camera met 16 camera’s.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel