Path opent aanval op WhatsApp met chat-app Path Talk (review)

Het sociale netwerk Path heeft een eigen chat-applicatie uitgebracht. De messenger-app krijgt de naam Path Talk en heeft een aantal slimme functies aan boord. Path zelf staat bekend als het privé-sociale netwerk.

Path heeft een eigen chat-applicatie uitgebracht onder de naam Path Talk. Path Talk is een stand-alone applicatie waardoor de applicatie los van de eigen Path-applicatie gebruikt kan worden. Path Talk moet de strijd aangaan met diensten als WhatsApp, Telegram, Google Hangouts en dergelijke diensten.

De komst van Path Talk is opvallend. Rondom Path was het zo’n jaar lang stil rond de ontwikkeling van de applicatie. Path meldt dat het dagelijks circa 4 miljoen gebruikers heeft. De dienst lijkt echter in Nederland niet heel populair te zijn. Met de komst van Path Talk kan dat zomaar veranderen.

Path talk contacten

Path Talk

Het chatten in Path zal overigens voortaan via de applicatie van Path Talk verlopen. Het is niet meer mogelijk om dit binnen de applicatie van het sociale netwerk zelf te doen. Berichten die gestuurd worden via Path Talk worden 24 uur later weer verwijderd. Het is niet mogelijk om de tijd hiervan te veranderen, of om dit uit te schakelen.

Voor Path Talk is een Path-account nodig. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wanneer je nog geen Path-account hebt, kan je die aanmaken vanuit de berichtendienst van Path. Path Talk vraagt vervolgens je telefoonnummer om je een verficatie-sms te sturen ter bevestiging van Path Talk. Wanneer dit is gebeurd, en dat gaat allemaal achter elkaar door, kan het chatten via Path Talk beginnen.

path talk chat

Vormgeving

De applicatie ziet er zo op het eerste gezicht erg netjes uit. Path Talk toont veel gelijkenissen met de applicatie van het sociale netwerk Path zelf. Vanuit Path Talk kunnen met een druk op de knop extra dingen toegevoegd worden aan de chat. Je kan bijvoorbeeld gemakkelijk een spraakbericht, je locatie, een afbeelding, een video, je locatie of een andere locatie doorsturen aan een contactpersoon.

path Talk bijlage

Daarnaast kan er muziek gedeeld worden. De muziek wordt uit een online database gehaald waarvan zowel de verzender als de ontvanger een preview van kan beluisteren. Hierdoor kan je gemakkelijk muziek voorstellen aan je vrienden.

Path talk instellingenPath talk instellingen

Ambient Status

Path Talk beschikt over een leuke functie waarmee het zich onderscheidt van andere chat-applicaties. De functie heet ‘Ambient Status’ en geeft automatisch weer bij vrienden, wat je doet. Dit kan overigens uitgeschakeld worden maar is een handige, leuke functie.

Uit MSN Messenger ken je misschien nog wel dat in de status bij iemand stond welke muziek die persoon beluisterd. Deze functie zien we nu terug in Path Talk. Maar deze functie is uitgebreider. De telefoon detecteert bewegingen waardoor bovenin beeld kan worden weergegeven dat de persoon onderweg is, in de buurt is maar het biedt meer. Wanneer de accu van de telefoon bijna leeg is, kan dit weergegeven worden aan de bovenzijde van het scherm.

Path talk status

Verder kan het actuele weer doorgegeven worden, van de plaats waar de desbetreffende persoon zich bevindt. Zoals gezegd kan deze informatie wel uitgeschakeld worden. Je kan er daarnaast voor kiezen om niet je locatie maar wel de melding over een lege accu door te sturen. Wanneer een of meerdere onderdelen ingeschakeld zijn wordt dit gedeeld met je vriendenlijst. Aan de ene kant is het dus jammer dat je het niet voor een bepaalde groep inzichtelijk kan maken.

Path Talk biedt verder de mogelijkheid tot groepsgesprekken waardoor er meerdere mensen in een groep gezet kunnen worden. Uiteraard dienen deze mensen wel een Path-account te hebben, of te maken.

Path Talk Sticker

Stickers

We lijken tegenwoordig niet meer zonder chat-apps te kunnen, maar op een of andere manier is het animo nog hoger wanneer de app over stickers bevat. Dan ben je bij Path Talk aan het goede adres. De applicatie heeft een aantal gratis sticker-pakketten standaard ingebakken. Daarnaast kan uit de speciale Path Shop een keus gemaakt worden uit talloze andere pakketen die soms betaalt en soms gratis gedownload kunnen worden.

In het tweede tabblad van Path Talk is te zien wat je vrienden gedaan hebben of wat er op dat moment gaande is. Zo kan je zien welke artiest je onlangs hebt beluisterd, of welk weer het was bij een vriend van je. Path heeft duidelijk meer te bieden dan de concurrenten en het is een goede eerste stap.

Path Talk Timeline

Path Talk is vandaag uitgebracht voor zowel Android als Apple iOS maar er zit nog meer aan te komen. De ontwikkelaars van Path Talk melden dat de applicatie in de toekomst voorzien zal gaan worden van een speciale nieuwe functie. De nieuwe functie maakt het mogelijk om te reserveren bij restaurants of om te kijken of iets op voorraad is in een winkel. Plannen, die nog bij geen enkele chat-client te vinden zijn. Hoewel het de vraag is of dit ook in Nederland uitgerold zal worden, zijn de ideeën al groots met Path Talk.

Net als bij elke nieuwe chat-applicatie; nu maar hopen dat je vrienden ook overstappen van WhatsApp naar de andere app; Path Talk. Wat ons betreft heeft Path Talk op verschillende fronten een grote stap voor op de concurrenten, waaronder WhatsApp. Het enige jammere aan Path Talk is dat er geen eigen ringtone op dit moment ingesteld kan worden. Maar als dat alles is….

Path Talk
Path Talk
Ontwikkelaar: Path Mobile, Inc.
Prijs: Gratis+

Path Talk
 • 8.5/10
  Vormgeving - 8.5/10
 • 8.5/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.5/10
 • 9/10
  Mogelijkheden - 9/10
 • 8.7/10
  Snelheid - 8.7/10
 • 7/10
  Privacy - 7/10
8.3/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Mogelijkheden
 • Ambient Status
 • Muziek doorsturen vanuit database incl preview

Minpunten

 • Notificatiegeluiden niet aan te passen
 • Privacy niet per persoon aan te passen
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel