Persfoto’s van nieuwe Samsung Galaxy Tab S6 uitgelekt

Samsung werkt aan een nieuwe tablet. Eerder werd al duidelijk dat de opvolger van de Tab S4, de naam Galaxy Tab S6 krijgt. We zien nu persfoto’s van deze tablet.

Galaxy Tab S6

Op 7 augustus staat een aankondiging gepland van Samsung. We verwachten hier in ieder geval de Samsung Galaxy Note 10, maar mogelijk heeft de fabrikant nog meer in petto; de Galaxy Tab S6. Het is de tweede keer dat we wat horen (en zien) van de tablet, want eerder verschenen er al live foto’s. Nu zien we de persfoto’s.

Samsung Galaxy Tab S6

De Samsung Galaxy Tab S6 is een tablet met wederom de S Pen. Bij de vorige generatie kon je die eigenlijk alleen maar los meenemen. Bij het nieuwe model kun je deze ook aan de tablet bevestigen. Onder de camera’s bevindt zich een groef, waarin deze pen gelegd kan worden. Dankzij de magneet blijft deze niet alleen hangen of vastliggen, de Pen wordt op deze manier ook direct opgeladen.

Samsung Galaxy Tab S6

Voor het eerst zien we ook een dual-camera bij een Samsung-tablet. Deze opstelling bestaat uit een 13 megapixel hoofdsensor en een 5 megapixel groothoeklens. Tevens zijn er vier speakers voor de beste geluidskwaliteit, maar moet een 3,5 mm aansluiting gemist worden. Aan de onderzijde van de Samsung Galaxy Tab S6 zit de USB-C aansluiting. Berichten spreken verder over een 10,5 inch beeldscherm en Snapdragon 855.

Samsung Galaxy Tab S6 kleuren

Naar verwachting komt het apparaat beschikbaar in de kleuren blauw, grijs en roze. Het is onbekend waar de vingerafdrukscanner is te vinden, die bij de Tab S4 werd verwijderd, maar mogelijk betreft dit een in-display scanner. Voor de Tab S6 komt ook weer een optionele toetsenbord-accessoire met mousepad beschikbaar. Het is zoals gezegd de verwachting dat de introductie begin augustus moet plaatsvinden.

Galaxy Tab S6 keyboard

Lees ook

Reageer op dit artikel