Phound! beschermt je smartphone tegen diefstal

Het Russische Kaspersky Labs heeft een nieuwe applicatie uitgebracht onder de naam Phound! Phound is bedoeld om in geval van diefstal snel je smartphone terug te vinden.

Wanneer je smartphone wordt gestolen weet je bijna zeker dat je deze nooit meer terug zal krijgen. Volgens een onderzoek van Kaspersky verliest 1 op de 20 smartphone gebruikers zijn of haar telefoon. 38% procent van de gebruikers geven aan gevoelige informatie op hun smartphone te hebben, die bij diefstal niet naar buiten zou mogen komen.

Kaspersky Phound!

Kaspersky Phound moet gebruikers instaat stellen om hun apparaat te volgen via een webinterface. Zo kun je door middel van GPS, WiFi en GSM netwerken zien waar de dief je smartphone naar toe heeft meegenomen. Ook kun je met de frontcamera kiekjes schieten en berichten op het scherm tonen wanneer deze is gestolen.kaspersky-phound-2Voor gebruikers met gevoelige data biedt Phound ook de mogelijkheid om de smartphone op afstand te wissen. Niet alleen data op de telefoon wordt verwijderd maar ook op een eventuele SD-kaart. Daarnaast is er ook een alarm te vinden in de app waarmee je je device snel terug kan vinden op je overvolle bureau ;).

kaspersky-phound-1Kaspersky Phound! is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Lees ook

Reageer op dit artikel