Pixel 2 XL geplaagd door schermproblemen: Google stelt onderzoek in

De bezitters van de Google Pixel 2 XL maken melding van problemen met het scherm van de onlangs gepresenteerde smartphone. Binnen een week al zouden al ingebrande schermen voorkomen bij gebruikers.

Ingebrand scherm bij Pixel 2 XL

Begin oktober werden de Pixel 2 en Pixel 2 XL aangekondigd door Google. Eén van de verschillen tussen de twee modellen heeft te maken met het type scherm dat gebruikt wordt. De Pixel 2 is voorzien van een IPS LCD display en de Pixel 2 XL van een zogenoemd pOLED display.

Bij schermen zoals AMOLED, een technologie die overeenkomt met OLED, is het een bekend fenomeen dat schermen in kunnen branden. Dingen die op een vaste plaats staan, denk aan de navigatiebalk en de notificatiebalk, kunnen na enkele maanden al inbranden.

Pixel 2 XL ingebrand scherm

Echter treedt dit bij een aantal modellen van de Pixel 2 XL dus al na een week op, iets wat absoluut niet verwacht mag worden van een toestel voor dit geld. Daarnaast maken enkele gebruikers ook melding van een te hoge grijswaarde van het scherm, waardoor er een soort van grijzige laag over het scherm lijkt te liggen.

Google zegt op de hoogte te zijn van de klachten en is een onderzoek gestart naar wat er fout is gegaan. Het bedrijf garandeert een uitgebreide kwaliteitscontrole, zo zegt het zelf. In een reactie geeft Google de volgende uitleg;

“The Pixel 2 XL screen has been designed with an advanced POLED technology, including QHD+ resolution, wide color gamut, and high contrast ratio for natural and beautiful colors and renderings. We put all of our products through extensive quality testing before launch and in the manufacturing of every unit. We are actively investigating this report.”

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel