Niantic kondigt Pokémon Go evenement in Amstelveen aan op 12 augustus [update: uitgesteld]

De ontwikkelaar van Pokémon Go, Niantic, heeft een evenement aangekondigd in Amstelveen ter ere van het één jarig bestaan van de game. Tijdens het speciale evenement kunnen Pokémon Go spelers zeldzame Pokémon vangen.

Pokémon Go event in Amstelveen

Pokémon Go bestaat één jaar en eerder maakte de ontwikkelaar al bekend dat er deze zomer een flink aantal activiteiten gepland staan. Nu is duidelijk geworden waar in Europa deze evenementen plaats zullen vinden. Niantic doet diverse grote steden aan in Europa waar spelers zeldzame Pokémon kunnen vangen.

Pokémon Go event in Amstelveen

In Nederland zal het evenement in het Stadshart Amstelveen plaatsvinden op 12 augustus, de stad zal worden omgetoverd in een Safari-zone waarin zeldzame Pokémon te vinden zijn. Natuurlijk kun je ook naast het vangen van Pokémon een battle aangaan met nieuwe en aparte Raid-Bosses die onlangs toegevoegd zijn aan de game. Ook is het evenement een uitgelezen kans om andere Pokémon Go spelers te ontmoeten en samen te trainen.

Update 30 juli 2017: Niantic heeft bekend gemaakt dat het evenement is uitgesteld. Een exacte nieuwe datum is niet bekend, maar vermoedelijk zal dat in de herfst zijn. Onlangs hield de ontwikkelaar een event in Chicago, waar zoveel mensen op afkwamen dat de game en het netwerk dit niet aankon. Dit zorgde voor grote problemen en ongenoegen. In totaal zijn vier events uitgesteld, de events in onder andere Duitsland, Spanje en Frankrijk op 16 september gaan wel door.

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel