Pokémon Go Global Catch Challenge van start met vrijwel onmogelijk doel

Binnen een week 3 miljard Pokémon vangen, dat is het doel voor Pokémon trainers deze week. De Global Catch Challenge heeft drie verschillende punten waarop er dubbele ervaringspunten verdiend kunnen worden, maar bij 3 miljard wordt een zeldzame Pokémon vrijgespeeld.

Pokémon Go Global Catch Challenge

De uitdaging voor Pokémon Go spelers ging gisteren al van start in Japan met een bont gezelschap aan YouTubers. Het wereldwijde evenement heeft in totaal drie doelen. Het eerste doel zou haalbaar kunnen zijn, spelers moeten gezamenlijk 500 miljoen Pokémon vangen om dubbele ervaringspunten en een Lure-module vrij te spelen. Vervolgens moeten spelers nog eens 1 miljard Pokémon vangen om weer dubbele ervaringspunten en Stardust te verdienen.

Na het passeren van de 1,5 miljard gevangen Pokémon moeten trainers deze week hun best doen om op 3 miljard uit te komen. Gebeurt dat dan zal de zeldzame Pokémon Farfetch’d overal ter wereld verschijnen voor een duur van 48 uur. Uiteraard zijn ook hier dubbele ervaringspunten en stardust te verdienen. Of dit doel gehaald zal worden is moeilijk te zeggen, Pokémon Go heeft lang niet meer zoveel spelers als een jaar geleden.

Het evenement duurt nog tot en met 26 november, tot die tijd is het Pokémon vangen en al je vrienden mobiliseren om het doel van 3 miljard te halen. Pokémon Go is een gratis game voor Android en Apple.

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel