Politie gaat Politie App inzetten tijdens Koningsdag

De Nederlandse politie gaat de Politie App inzetten tijdens Koningsdag 2015. De Politie App moet voorkomen dat Koningsdag zo prettig mogelijk zal gaan verlopen. De proef zal plaatsvinden in Eindhoven.

Politie App tijdens Koningsdag

In Eindhoven zal tijdens Koningsdag 2015 de Politie App inzetten. Eind februari begon de Politie in Eindhoven met een proef waarbij de applicatie locatiespecifieke berichten kan sturen naar app-gebruikers. Op maandag 27 april, tijdens Koningsdag zal de applicatie getest worden om gebruikers te attenderen.

politie app

De Politie App zal onder andere gebruikt worden om mensen te waarschuwen voor locaties waar zakkenrollers actief zijn. Daarbij kan de Politie App ingezet worden om vermiste kinderen op te sporen. In de Politie App kan met een meldformulier informatie doorgegeven worden aan de politie.

Eind februari bracht de Politie een update uit voor de Politie App, waarbij verschillende nieuwe functionaliteiten werden toegevoegd aan de app. De proef tijdens Koningsdag zal zoals vermeld alleen in Eindhoven plaatsvinden. De functionaliteiten in de Politie App kunnen overigens wel door heel Nederland gebruikt worden.

Je kan de Politie App gratis downloaden via onderstaande button.

Bekijk ook:

Politie
Politie
Ontwikkelaar: Nationale Politie
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel