PostNL begint proef in app met live locatie tonen van pakketbezorger

PostNL is gestart met een nieuwe proef waarbij gebruikers direct kunnen zien waar de pakketbezorger is. Eerder werd de functie al getest, maar werd toen weer gestaakt. Nu lijkt de functie terug te keren.

Live locatie pakketbezorger

In de PostNL app zien op welk tijdstip de pakketbezorger komt, dat kan al. Echter blijft het vaak bij tijdblokken waardoor je weer urenlang op de bank blijft zitten wachten op de pakketje. Dat kan zomaar binnenkort voorbij zijn. DroidApp-lezer Henk laat ons weten dat hij gisterenavond in afwachting was van een pakketje, en uiteraard daarvoor de PostNL app opende.

Tot zijn verbazing zag hij dat hij live kon zien waar de pakketbezorger was. In het overzicht was te zien dat de pakketbezorger nog vijf adressen had, en dan bij Henk voor de deur stond. Op de kaart zag je direct waar het busje nu was.

PostNL live locatie pakketbezorger

PostNL laat weten dat het inderdaad om een proef gaat, waarbij de live locatie van de bezorger wordt getoond. Vooralsnog gaat het bij de test alleen nog om avondleveringen en ‘food-deliveries’. Het is niet bekend wanneer de functionaliteit ook overdag beschikbaar komt. Wel had PostNL enkele jaren geleden een vergelijkbare functie, maar die werd toen uit de lucht gehaald omdat deze nog verder verfijnd moest worden.

PostNL
PostNL
Ontwikkelaar: PostNL Holding B.V.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel