Pushbullet voert end-to-end encryptie in voor betere beveiliging

Pushbullet heeft de beveiliging van haar eigen, handige, dienst opgeschroefd. Vanaf nu maakt Pushbullet gebruik van end-to-end encryptie, waardoor je voortaan zonder zorgen je bestanden en teksten uit kunt wisselen. De update voor Pushbullet voegt nog een aantal verbeteringen door.

Pushbullet end-to-end encryptie

Een nieuwe update voor de app Pushbullet maakt de app een stuk veiliger. De ontwikkelaars van de geliefde app hebben end-to-end encryptie toegepast, naar aanleiding van de groeiende vraag naar een betere beveiliging. De encryptie houdt in dat gegevens gecodeerd worden voordat het verzonden wordt en zal pas worden gedecodeerd als de ander het heeft ontvangen. De ontwikkelaars beloven dat de end-to-end encryptie geen verschil maakt in de prestaties van de app.

pushbullet encryptie

Om de end-to-end encryptie te activeren kan je bij ‘Instellingen’ een wachtwoord instellen die op elk ander apparaat ook ingesteld moet worden. Echter zal het wachtwoord nooit gedeeld worden met de servers van de dienst. Pushbullet maakt gebruik van een AES-256 versleuteling met GCM-authenticatie. Voor meerdere platformen (Android, Chrome en Windows) is de encryptie al beschikbaar. Voor Mac en de browsers Opera, Safari en Firefox wordt binnenkort een update uitgerold.

Met de update van Pushbullet 16.5.4 zijn er verder een aantal verbeteringen doorgevoerd op het gebied van SMS’en met Pushbullet en wordt er minder data verbruikt. Vanaf nu kunnen ook meerdere pushes tegelijkertijd verwijderd worden en is er een ‘historie wissen’ mogelijkheid toegevoegd aan het menu met instellingen.

De update voor Pushbullet kan via onderstaande button gedownload worden uit de Play Store.

Bekijk ook:

Pushbullet: SMS on PC and more
Pushbullet: SMS on PC and more
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel