Qualcomm kondigt nieuwe snellaadmethode Quick Charge 4+ aan

Chipfabrikant Qualcomm heeft een nieuwe versie van haar Quick Charge methode aangekondigd; Quick Charge 4+. De nieuwe versie belooft onder andere dat een apparaat 15 procent sneller is opgeladen ten opzichte van QC4.

Quick Charge 4+

Met de introductie van de Snapdragon 835 chip introduceerde Qualcomm ook Quick Charge 4. Het bedrijf heeft nu haar snellaadmethode verbeterd met een aantal aanpassingen. Hierdoor claimt het bedrijf tot wel 15 procent sneller te kunnen laden. Dit omdat de stroom verdeeld wordt over twee aparte laadcomponenten. Bijkomend voordeel hiervan is dat de warmte verspreid wordt en het toestel zo’n drie graden koeler is tijdens het laden.

Quick Charge 4+

Quick Charge 4+ heeft ook een aantal nieuwe beveiligingsmechanismen zoals het constant controleren van de temperatuur in de batterij, behuizing en connector voor de laadkabel. QC 4+ is compatibel met eerdere versies zoals QC 3.0 en QC 2.0. Vanaf nu kunnen fabrikanten Quick Charge 4+ gebruiken voor hun toestellen, mits de chip van Qualcomm dit ondersteunt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel