Samsung laat Galaxy S8 en S8+ alleen snel opladen als scherm is uitgeschakeld

Samsung heeft de Samsung Galaxy S8 en S8+ voorzien van Fast Charging. Hiermee wordt de accu sneller opgeladen dan zonder deze technologie. Nu blijkt dat het snelladen alleen werkt als het scherm is uitgeschakeld.

Snel opladen Galaxy S8 en S8+

Sinds een ruime halve maand liggen de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ in de Nederlandse winkels. Het toestel is een groot succes en zit boordevol mogelijkheden. Op de redactie hebben we momenteel het toestel te reviewen, dus ons uitgebreide testoordeel kun je later deze maand verwachten. Eén van de features is Fast Charge, ook wel Quick Charge genoemd, waarmee de accu sneller opgeladen kan worden.

De collega’s van Phandroid hebben nu ontdekt dat het zogenoemde Fast Charge niet in alle gevallen werkt. Het snel opladen van de Galaxy S8(+) werkt niet als het scherm is uitgeschakeld. Wanneer het scherm ingeschakeld is wordt op de ‘normale’ minder snelle manier opgeladen. Opvallend is dat de melding op het vergrendelscherm en de notificatie een hele andere tijd aangeeft dan hoe lang het toestel daadwerkelijk nodig heeft.

Samsung Galaxy S8 accu

Wanneer het scherm uitgeschakeld blijft zou het opladen van de accu volgens de melding in dat geval 1 uur en 37 minuten duren. Echter neemt het opladen bijna 3 uur in beslag als het scherm is ingeschakeld. Geheel nieuw bij de Samsung Galaxy is het uitschakelen van Fast Charge bij gebruik niet. Ook de Galaxy S6 en Galaxy S7 hadden dit euvel. Echter hebben andere fabrikanten hier geen onderscheid in gemaakt.

De reden van het uitschakelen van Fast Charge bij het gebruik is dat het mogelijk beter is voor de condities van de batterij. Mogelijk heeft het ook te maken met de warmteproductie binnenin het toestel. De Galaxy S8 heeft een 3000 mAh accu, de S8+ heeft een 3500 mAh accu meegekregen van Samsung. Alle details over de twee smartphones vind je via onderstaande buttons op de toestelpagina’s.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel