Razer neemt Nextbit over: Robin krijgt nog jaar updates; meer smartphones op komst?

Razer, een bekende fabrikant van gaming-accessoires en randapparatuur zoals muizen en toetsenborden, heeft telecomfabrikant Nextbit overgenomen. Misschien zegt Nextbit je niet zoveel, maar deze fabrikant wist zich met de Nextbit Robin te onderscheiden. Mogelijk kunnen we nu meer smartphones van de fabrikant verwachten.

Nextbit

Nextbit is overgenomen door Razer. Nextbit bracht vorig jaar de ‘Robin’ uit in ons land, en was ook de enige smartphone van het bedrijf. Een compleet kunststof smartphone waarbij de focus lag op het opslaan van apps en data in de cloud. Dit gebeurde op de eigen opslagdienst van de fabrikant.

Nextbit Robin

De Nextbit Robin was een smartphone met Android 6.0 Marshmallow en moest het dus hebben van zijn opvallende materiaalkeuze. Naast het gebruik van kunststof, wat vrij uniek is, viel ook de kleurkeuze op; mint-kleur.

Nextbit Robin

Razer

Razer heeft het bedrijf overgenomen en Nextbit zal blijven bestaan als zelfstandige divisie binnen Razer. Er zal gericht worden op het unieke mobiele design, zo meldt de fabrikant in een persbericht. Simpel gezegd blijft Nextbit doen wat het de afgelopen tijd gedaan heeft, maar dan groter en beter. Dit kan suggereren dat we meer nieuwe smartphones van de fabrikant kunnen verwachten.

Voor de Nextbit Robin is de verkoop van zowel het toestel als de accessoires gestopt. Wel zal de garantie doorlopen voor de komende zes maanden en blijft de smartphone tot begin 2018 voorzien van software-updates en beveiligingsupdates.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel