‘HTC komt met minder smartphones in 2017: ook geen HTC 11’

HTC komt dit jaar met veel minder nieuwe smartphones op de markt. De Taiwanese fabrikant laat dit weten in een interview. Vorige week bracht HTC de nieuwe U-serie uit met de U Ultra en U Play. Maar het aantal smartphones dat in 2017 uitgebracht wordt, zal gehalveerd worden.

Minder HTC modellen in 2017

Het jaar 2017 is net van start gegaan en de CES is  voorbij. HTC was er vroeg bij met het aankondigen van een paar nieuwe smartphones voor 2017. Het bedrijf kwam vorige week met de nieuwe U-serie, bestaande uit de HTC U Play en U Ultra.

Er lijkt dit jaar bij het noodlijdende concern wel een belangrijke verandering te komen. Chialin Chang, President Smartphone en Connected Devices Business van HTC, heeft in een gesprek met Engadget laten weten dit jaar ‘slechts’ 6 tot 7 smartphones op de markt te brengen. In 2016 bracht het bedrijf ongeveer wereldwijd 15 toestellen uit. Niet al deze toestellen zijn ook daadwerkelijk in Europa en Nederland verschenen.

HTC U Ultra

Features

De Taiwanese fabrikant richt zich dit jaar vooral op de zogenoemde ‘core features’. HTC bespaart verder kosten met het verlagen van het aantal uit te brengen toestellen. Met de eerste twee smartphones van HTC voor 2017 lijkt het zich vooral te richten op hun nieuwe Sense Companion Virtual Assistant. Dit gekoppeld aan Google’s Awareness API en de nodige informatie van derde partijen. Gedurende dit jaar zal de assistent meer nieuwe functies ontvangen om zo gebruikers nog beter van dienst te kunnen zijn.

Een slimmigheidje van de Sense Companion, is dat alle data is opgeslagen op HTC’s servers. Dit betekent dus geen gedoe met het opnieuw trainen van de assistent als je een nieuwe HTC-smartphone aanschaft.

HTC 11

Dat HTC in 2017 slechts 6 tot 7 telefoons uit gaat brengen is een behoorlijk verschil in vergelijking met 2016. Engadget heeft het ook nog even gehad over een HTC 11, maar Chang heeft gezegd dat het flagship dit jaar niet met die naam zal verschijnen. Wat dan de opvolger wordt van de HTC 10, is dus nu onduidelijk.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel