Razer Phone 2 aangekondigd: high-end topper voor de gamer

Mobiele gamers onder ons kunnen zich opmaken voor een nieuwe smartphone. Razer heeft de Razer Phone 2 aangekondigd; een krachtige smartphone met verschillende verbeteringen. Inclusief een lichtgevend backlight aan de achterkant.

Razer Phone 2

De Razer Phone is bedoeld voor degenen die alles uit hun smartphone willen halen. Vooral voor gamers is het een ideaal toestel, zo is de gedachte van de fabrikant achter de telefoons. Nadat in november vorig jaar de eerste Razer Phone werd aangekondigd, is het nu tijd voor een opvolger; de Razer Phone 2.

De Razer Phone 2 is een smartphone welke voorzien is van een 5,7 IGZO LCD-scherm met een QHD resolutie. Omdat volgens de fabrikant 16:9 nog steeds de beste beeldverhouding is voor gamers, houdt Razer hier aan vast. Het kan omgaan met een 50 procent hogere helderheid (580 nits) en het heeft een refresh-rate van 120Hz. Ook kan het overweg met HDr en DCI-P3.

Razer Phone 2

Aan boord van de smartphone is een 4000 mAh accu met de mogelijkheid om deze met 15W snel op te laden, of om draadloos op te laden. Er is een Snapdragon 845 processor met 8GB RAM en 64GB (uitbreidbare) opslagruimte. Er is ook een nieuw koelsysteem om de telefoon koel te houden tijdens intensieve taken zoals het spelen van games.

De achterkant van de Razer Phone 2 is vervaardigd uit glas. Daarin is het logo van Razer te vinden die kan oplichten. Het matcht daarbij met de kleuren op het scherm. Ook kan het dienen als melder bij bijvoorbeeld nieuwe notificaties. De smartphone is ook IP68-gecertificeerd en dus water- en stofdicht. Er is een USB-C aansluiting; een 3,5 mm aansluiting ontbreekt.

De Razer Phone 2 is voorzien van Sony-sensoren voor de camera. Achterop is dit een 12MP + 12MP dual-camera met optische beeldstabilisatie, dual-pixel autofocus en een diafragma van f/1.75-f/2.6 met 2x optische zoom. Filmen kan in 4K met 60fps en er is een 8 megapixel front-camera. Tevens zijn er stereo-speakers aanwezig aan de voorkant en draait het toestel op Oreo. Pie wordt ‘binnenkort’ beschikbaar gesteld. Het toestel wordt standaard geleverd met Nova Launcher Prime.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de Razer Phone 2, dan kun je hem vanaf nu pre-orderen bij de fabrikant. De prijs van het toestel bedraagt 850 euro. Vanaf 9 november wordt het toestel verscheept. Voor 950 euro heb je een premium-versie met Satin afwerking en 128GB opslagruimte, deze komt later pas op de markt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel