Dit is de reden waarom de Galaxy S6 geen geheugenkaartslot kreeg

Samsung kondigde vorig jaar op het MWC de Samsung Galaxy S6 aan en werd door een groot publiek positief ontvangen. Toch wees het bedrijf de Micro SD-kaart de deur, om vervolgens een jaar later in de Galaxy S7 Micro SD ondersteuning weer toe te voegen. Dit is waarom de Galaxy S6 geen Micro SD-sleuf heeft gekregen.

“SD-kaart vermindert prestaties”

Waar vrijwel iedere fabrikant ondersteuning voor dergelijke geheugenkaartjes bleef bieden deed Samsung vorig jaar een opvallende stap. Het verwijderen van ondersteuning voor Micro SD-kaartjes was een gemis voor velen. Waarom Samsung deze beslissing heeft gemaakt legt Kyle Brown uit. Brown is head of technology, content and launch management bij Samsung.

Samsung Galaxy S6

“Toen we destijds de S6 lanceerden hebben we de prestaties in het apparaat een upgrade gegeven. We hebben het apparaat geüpgraded naar UFS 2.0 en DDR4 werkgeheugen… We dachten dat een geheugenkaartsleuf de prestaties van het apparaat zou verminderen. Gelukkig hebben we met de Galaxy S7 het beste van beiden weten te combineren.” zo laat Brown weten aan TechRadar.

De Samsung Galaxy S6 heeft geen ondersteuning voor geheugenkaartjes maar is wel beschikbaar in meerdere opslagcapaciteiten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel