Rijden de Treinen 2.0 verschenen in moderner jasje

De treinen-app Rijden de Treinen is vandaag uitgebracht in een vernieuwd en moderner jasje. Rijden de Treinen is een applicatie waarmee je meer (achtergrond-) informatie kan vinden dan in de NS Reisplanner. 

De ontwikkelaars van Rijden de Treinen hebben vandaag versie 2.0 uitgebracht voor de Android-applicatie. De vormgeving is weer helemaal bij de tijd en in een compleet nieuw jasje gestoken. Persoonlijk is Rijden de Treinen een van mijn meest favoriete applicatie omdat het meer informatie geeft dan de NS applicatie. Voor het weergeven van informatie maakt Rijden de Treinen gebruik van de data die Prorail uitgeeft. Deze is vaak wat eerder dan die van de NS.

rijden de treinen 2.0

Rijden de Treinen 2.0 is voorzien van een compleet nieuwe interface. Verder is de applicatie geoptimaliseerd voor het gebruik met een tablet van 7 of 10 inch. Vanaf nu is het ook mogelijk om storingen, vertrektijden en reizen te delen via sociale netwerken of met vrienden. Op de achtergrond kan desgewenst de applicatie om de bepaalde tijd controleren op nieuwe vertragingen of storingen.

rijden de treinen 2.0

Ook nieuw is de integratie van Dashclock. Hierdoor kan er informatie over storingen weergegeven worden op het vergrendelscherm. Mede waarom ik Rijden de Treinen zo’n fijne applicatie vindt, is omdat er aangegeven wordt welk materieel wordt ingezet. De applicatie geeft tevens de mogelijkheid om een reis te plannen, net zoals dat bij de NS-reisplanner mogelijk is. Bij vertrektijden kan bekeken worden, of een trein al klaarstaat op het station. Wanneer dit het geval is, wordt de tijd opgelicht.

rijden de treinen 2.0

Rijden de Treinen is gratis te downloaden uit de Google Play Store en is helemaal vrij van advertenties.

Bekijk ook: Onmisbare apps voor in het openbaar vervoer

Lees ook

Reageer op dit artikel